Inicio Nieuws Langer uithouden boven het ravijn van Relleu

Langer uithouden boven het ravijn van Relleu

3 minuto leer
398

Uw hoogtevrees nog wat langer onder controle houden en ondertussen een blik werpen op de waterinfrastructuur van de provincie Alicante? Het kan. Het kon al een jaar in Relleu, met de kleine Camino del Rey. Maar het gemeentebestuur van Relleu zal in samenwerking met de Valenciaanse regering een project uitwerken om de smalle houten loopplank langs de verticale rotswanden boven het oude stuwmeer, op een hoogte van 60 meter, nog 150 meter langer te maken.

Het is een van de toeristische hoogvliegers in het gewest Marina Baixa om de hoogtevrees te tarten en het succes heeft de instanties er toe aangezet dit pad nog uit te breiden.

Het pad werd voor het publiek geopend in het begin van vorig jaar en had dadelijk een grote aantrekkingskracht, zodat het gemeentebestuur van Relleu een wachtlijst moest opstellen en het bezoek alleen mogelijk was via reserveringen.

Momenteel is het hangend pad dat naar een glazen platform leidt – om het allemaal nog indrukwekkender te maken – 200 meter lang. Vanaf dit platform zal het pad nu nog verlengd worden om dieper de kloof in te gaan. Die verlenging zal afdalen tot in de zogenaamde «Estret del Pantà», diep in de kloof, waar men zich tussen die enorme rotswanden bevindt.

Het pad is het einde van een route van 4,6 kilometer, die vertrekt in het dorp. Het gemeentebestuur bestudeert een verdere uitbreiding om er een rondweg van te maken, maar dat zal niet voor het eerste jaar zijn. Het stuwmeer van Relleu is 400 jaar oud en momenteel niet meer in gebruik. Er staat alleen water in na hevige regenval, omdat de oude stuwdam ondertussen lekken vertoont.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Villajoyosa, de beste “geheime” bestemming van Europa

Een ranking van de beste ‘geheime’ bestemmingen in Europa in 2024, uitgewerkt door Europea…