Home Nieuws Wandelgroep weer actief

Wandelgroep weer actief

2 minuten (lectuur)
143

Een tiental Vlaamse wandelaars wandelden afgelopen donderdag in de buurt van Denia en La Xara. Het was waarschijnlijk de laatste ‘warme wandeling’ van dit jaar, want de temperaturen gaan dalen als we het weerbericht mogen geloven. Dus een hemdje meer aantrekken. Het ging ditmaal over totaalplatte wegen (met een klein stukje pad) langs een eeuwenoude olijfboom en een oude middeleeuwse toren, met onderweg een zonnige rustpauze.

DE VOLGENDE WANDELINGEN:

De gemakkelijke groep trekt op zaterdag 26 november door een stuk La Nucía met veel bosgebied en een bezoek aan de beeldentuin Klein-Schreuder. Door dit bezoek duurt de wandeling meer dan 2 uur en vertrekken we om 10 uur bij de kapel van Sant Vicent. Die staat duidelijk aangeduid langs de weg van Altea naar La Nucía (CV-760), zie kaartje in bijlage (er staat verkeerdelijk vrijdag 25 november, maar de wandeling gaat dus wel degelijk door op zaterdag 26 november. Ook El Cautivador staat aangeduid.

Wie het moeilijker wil doen kan op maandag 28 november mee vanuit Pedreguer naar de kasteelruïne van Aixa. Een vrij lange tocht met wel wat hellingen maar met veel natuur (we doorkruisen de sierra del Castell de la Solana) en mooie uitzichten. Daarvoor komen we bijeen om 10 uur bij de kapel van Sant Blai. Die staat duidelijk aangeduid langs de rijweg CV-720 tussen Pedreguer en Alcalalí. De mensen die hier meelopen dragen wel stevige schoenen, liefst een stok en vooral proviand.

Indien het weer bij een van die wandelingen een stok in de wielen, pardon benen, steekt, en er twijfel is, dient men de dag van de wandeling zelf op de mail te kijken. Nogmaals mijn telefoon: 609 630 312

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

6 en 8 december: nationale feestdagen

Dit jaar vallen twee nationale feestdagen op dagen die een lange brug kunnen betekenen, na…