Home Columnisten Boek ‘CONTRA CORONA’

Boek ‘CONTRA CORONA’

2 minuten (lectuur)
647

Het coronavirus stortte zich onverwacht op de wereld en in de meeste landen werd de bevolking verboden het huis te verlaten. Hoe reageerden ‘opgesloten’ mensen op deze situatie? Hun gevoelens, emoties, frustraties, angst, humor, verdriet, boosheid…De teksten in dit boek, die van Facebook werden gehaald of werden ingezonden, tonen een grote verscheidenheid aan van de manieren waarop iedereen dit huisarrest van weken lang beleefde. In verschillende omstandigheden. Families met kinderen of alleenstaanden, mensen in een groot huis met grote tuin en zwembad of mensen in een flatje midden in een stad of dorp.

De situaties waren voor iedereen anders en iedereen reageerde dan ook anders. Men kan lezen hoeveel ‘fake news’ verspreid werd en hoe mensen werden gemanipuleerd in hun visie op dit virus. Men kan lezen hoe schrijnend familiebanden verscheurd werden of met hoeveel humor bepaalde mensen de zaak bekeken en anderen in die humor lieten delen.
Maar men ondervindt ook dat nergens paniek is uitgebroken, dat velen zich berustend in hun situatie neerlieten, maar dat anderen scherp in hun onmacht protesteerden.

Dit boek is een getuige van een stuk wereldgeschiedenis uit de 21ste eeuw.
Het boek is verkrijgbaar via bol.com

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Columnisten
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Wat met mijn levensbewijs tijdens het coronavirus?

Als u door de veiligheidsmaatregelen tegen het coronavirus problemen hebt om uw levensbewi…