Home Columnisten Wandelen in de Vall de Gallinera

Wandelen in de Vall de Gallinera

2 minuten (lectuur)
856

Deze langgerekte vallei, die zich uitstrekt in noordoostelijk – zuidwestelijke richting, wordt in zijn totaliteit doorkruist door de rivier Gallinera en ligt tussen de gebergten Sierra del Almirante en Sierra de la Albureca in het noorden en de Sierra Foradada of Sierra de la Forat in het zuiden. De enige rijweg die de vallei helemaal doorkruist – naast enkele zijwegen – is de CV-700 van Pego naar Cocentaina.

De vallei wordt ook wel de kersenvallei genoemd. Kerselaars vinden we ook in de naburige valleien, zoals de valleien van Ebo, Alcalá en Laguar, maar in de Vall de Gallinera ligt het centrum en hier wordt jaarlijks ook een kersenfeest georganiseerd. Dit ‘Fiesta de la Cereza’ lokt bezoekers uit de hele streek en natuurlijk kan men er de kersen niet alleen proeven maar ook kopen.

Naast de duidelijk aangeduide en interessante route van de 8 dorpen, zijn er nog meer routes mogelijk, onder andere naar enkele grotten en naar rotstekeningen, maar in dit boek worden ook niet aangeduide routes beschreven. Populair is onder andere de route naar de bekende rotsboog El Forat, die zijn naam gaf aan de bergketen.

Dat de vallei de laatste jaren als wandelcentrum groeit, bewijzen de vele casas rurales die in ieder dorpje opduiken. Vanaf de kust een uurtje rijden en men waant zich enkele eeuwen terug in de tijd en vooral… in nog ongerepte natuur.

Te bestellen via bol.com of via Amazon

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Columnisten
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Ainhoa Arteta in Altea

De beroemde operasopraan is te zien en te horen in het Palau van Altea op donderdag 12 aug…