Inicio Cultuuragenda Benidorm opteert voor Culturele Hoofdstad 2024

Benidorm opteert voor Culturele Hoofdstad 2024

3 minuto leer
307

Benidorm heeft de aanvraag ingediend om in 2024 verklaard te worden tot Culturele Hoofdstad van de Comunidad Valenciana. Benidorm kennende zal dit de meeste lezers wel verbazen, want Benidorrn is alom bekend als de stad van de bikini, de discotheken en de drinkgelagen.

Maar Benidorm doet daar de laatste tijd wel wat aan. Het voorgaande kan natuurlijk niet weggestoken worden, maar het gemeentebestuur doet wel een grote inspanning om de cultuur ook in de toeristische hoofdstad van de Costa Blanca te laten doorsijpelen en heeft de stad voorzien van een soort openluchtmuseum. Vele openbare ruimten werden voorzien van kunstwerken om te bewijzen dat Benidorm zijn cultureel aanbod heeft uitgebreid.

Ook op muzikaal gebied blijft de stad niet achter, al worden hier natuurlijk al een hele tijd grote muzikale festivals georganiseerd zoals het Benidorm Music & Emotion, het Low Festival, Reggaeton Beach Festival, Iberia festival, waar vooral op lawaai beluste jongeren op af komen en of dat qua cultuur gewicht in de schaal zal leggen is zeer de vraag, want in tegenstelling staan kleine festivals als Música a l’Hort en het orgelfestival in de kerk niet in de belangstelling, terwijl de internationale muziekcursus met zijn concerten en recitals maar van een geringe publieke belangstelling geniet. Maar het is iets. Of Benidorm Fest, het festivat dat het Spaanse lied voor Eurovisie moet kiezen ook definitief in Benidorm plaats vindt, is een andere pro.

Op filmgebied is er het Skyline Benidorm Film Festival, maar dat staat helaas in de schaduw van het al vele decennia bekende filmfestival in Alfaz del Pí.

Momenteel gooit Benidorm echter hoge ogen met de monumentale straatbeelden, verdeeld over de hele stad. Op dit ogenblik werden twee beelden vervangen, maar kregen een vaste plaats.

Een ander pluspunt is het recupereren van het historisch patrimonium, zoals de Iberisch-Romeinse nederzetting op Tossal de la Cala, de torens van Morales en Les Caletes, de resten van het kasteel en de tuin Hort de Colón.

Dit alles moet aantonen dat Benidorm nog veel meer te bieden heeft dan zand en zon. Afwachten nu of die titel wordt toegekend.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Cultuuragenda
Comentarios cerrados

Mira además

Residenten of toeristen… of allebei

Het is al een jaar duidelijk dat de situatie in de gewesten Marina Alta en Marina Baixa op…