Home Cultuuragenda Flamencofestival Alicante

Flamencofestival Alicante

2 minuten (lectuur)
201

Het flamencofestival Mediterráneo in Alicante, georganiseerd door de Stichting Mediterráneo, is dit jaar aan zijn zesde editie toe en wordt gehouden van 13 oktober tot 25 november, met de zangeressen Mayte Martín en María Terremoto, de dansers Eduardo Guerrero en Patricia Guerrero en de humorist Juan Luis Cano, die zullen optreden in het gebouw van de Fundación Mediterráneo Alicante (Avda. Doctor Gadea, 1).

Op 13 oktober opent het festival met een conferentie over fotografie en flamenco door de directeur van het festival, Javier Serrano, waarna men de expositie met foto’s over flamenco kan bezoeken. Daarna is er een optreden van de zanger Manuel Cuevas Hijo, winnaar van de wedstrijd voor jonge flamencozangers bij het Festival del Cante de las Minas. De entree is gratis.

María Terremoto, winnares van de Giraldillo Revelación en la Bienal van Sevilla in 2016 brengt de show “Flamenco” op vrijdag 14 oktober. Zij komt uit een familie die bekend is in de flamencowereld. Ze is de dochter van Fernando Terremoto en kleindochter van Terremoto de Jerez. Ze beheerst bijna alle stijlen in het genre, zoals de soleá, bulería, fandango en cantiñas.

Het festival vervolgt op zaterdag 22 oktober met de show ‘Faro’ door de danser Eduardo Guerrero en op 5 november brengt Juan Luis Cano de show ‘Gomaespuma’. Op 12 november is het de beurt aan Mayte Martín met ‘Dejà Vu’, terwijl het festival wordt afgesloten op vrijdag 25 november met een optreden van de danseres Patricia Guerrero, die de Nationale Prijs voor Dans won.

Entreekaarten zijn verkrijgbaar aan de ingang. Een abonnement kost 100 euro voor de zes voorstellingen.

Bron: Costa Blanca Nieuws

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Cultuuragenda
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

6 en 8 december: nationale feestdagen

Dit jaar vallen twee nationale feestdagen op dagen die een lange brug kunnen betekenen, na…