Home Cultuuragenda Nieuwe aanwinst voor drijvend museum van Torrevieja

Nieuwe aanwinst voor drijvend museum van Torrevieja

3 minuten (lectuur)
153

De Guardia Civil heeft de patrouilleboot Río Almanzora aan het gemeentebestuur van Torrevieja geschonken om deel uit te maken van het drijvend museum van de stad. De boot is niet zo heel oud, maar heeft een druk leven achter de rug. Hij werd gebouwd in 2003 bij Astilleros Rodman Polyships S.A. in Vigo. Het is een boot van 30 meter lang en 6 meter breed, met twee motoren en 2 hidrojets.

De boot heeft veel hulp verleend bij het ophalen van vele sloepen met vluchtelingen, maar in 2022 besloot de Guardia Civil nieuwe boten in gebruik te nemen die voorzien waren van de meest geavanceerde technische uitrusting.

De boot ligt nu gemeerd bij de andere schepen van het drijvend museum, bij de visafslag en Marina Salinas aan de haven van Torrevieja, samen met de patrouilleboot Albatros III en de duikboot Delfin uit 1974. Enkele weken per jaar wordt dit museum aangevuld met de pakketboot Pascual Flores

De S-61 Delfin is een heuse onderzeeboot. Deze is een overblijfsel van de Spaanse marine vloot Armada. 33 jaar na de oprichting werd deze duikboot omgebouwd tot een drijvend museum. De duikboot is 57,8 meter lang en tijdens zijn gebruik waren er 1 commandant, 7 officieren, 15 onderofficieren en 33 mariniers aan boord. Bezoekers hebben de unieke mogelijkheid om kennis te maken met de binnenzijde van deze onderzeeër en krijgen zo een idee hoe de bemanning aan boord leefde en overleefde. Met dank aan het Zee- en Zoutmuseum werd de Delfin Submarine sinds 8 mei 2004 het eerste drijvende museum genaamd Museo Flotante. Daarmee ook het eerste Spaanse legerschip dat voor publiek toegankelijk werd. Naast de Delfin S-61 ligt een patrouilleboot van de douane, de Albatros III. Deze werd na zijn jaren van dienst in 2006 ingericht als museum.

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Cultuuragenda
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Succesvol bezoek van Ana Sala aan NL-VL Club te Calpe!

Een 100-tal leden waren vrijdag 22 september aanwezig om de burgemeester van Calpe, Ana Sa…