Home Nieuws 2020 wordt het jaar van ‘handen uit de mouwen’

2020 wordt het jaar van ‘handen uit de mouwen’

6 minuten (lectuur)
366

ALICANTE. Voor het jaar 2020 zijn in de provincie Alicante belangrijke werkzaamheden gepland, die vooral wat het verkeer betreft grote verbeteringen moeten brengen. Het tolvrij maken van de autosnelweg zal tot gevolg hebben dat de nationale rijweg 332 minder druk verkeer zal tellen, maar desondanks gaat men hier toch flink aan het werk.

Het belangrijkste is echter het werk dat zal begonnen worden in het gewest Vega Baja, waar de laatste overstromingen voor veel ellende zorgden. Om dit in de toekomst te vermijden wordt hier begonnen met een serie werkzaamheden die in totaal zes miljoen euro zullen kosten. De afgevaardigde voor Infrastructuur en Hulp aan Gemeenten, Javier Gutiérrez, verklaarde dat reeds enkele studies werden verricht en dat nog voor de lente met het werk begonnen zal worden.

In een eerste fase zal de Diputación Provincial van Alicante de nodige herstellingswerken laten uitvoeren. De gevolgen van de storm DANA hebben er voor gezorgd dat ook in andere delen van de provincie nauwlettend zal worden nagegaan of hier ook eventuele rampen van dien aard kunnen plaats vinden en hoe die in de toekomst kunnen vermeden worden.

De afgevaardigde bezocht Orihuela, Daya Nueva, Benejúzar en Granja de Rocamora, die te lijden hadden onder het uit de oevers treden van de rivier Segura. Gutiérrez zei dat niet alleen de Diputación Provincial maar ook de Generalitat Valenciana en de centrale regering hun financieel steentje zullen bijdragen om de, om te beginnen dringende, werkzaamheden zo snel mogelijk te laten beginnen.

Juan Bautista Riera, voorzitter van de Kamer van Koophandel, en Perfecto Palacio, voorzitter van de Bedrijfsconfederatie van de Comunidad Valenciana in Alicante (CEV Alicante), hebben op hun beurt een studie voorgelegd met een aantal projecten die volgens hen voorrang zouden moeten krijgen in 2020.

De studie ‘Alicante Horizonte 2020-2030’ somt een aantal noodzakelijke infrastructuren in de provincie Alicante op. De studie werd gerealiseerd door een ploeg onder leiding van Armando Ortuño, directeur van Ineca. In totaal zouden de voorgestelde werkzaamheden meer dan drie miljard euro kosten, maar enkele daarvan werden door de regering al op de lange baan geschoven.

De Kamer van Koophandel richt zich vooral naar een uitbreiding van het treinverkeer, dat volgens de Kamer het vervoer van de toekomst is. Zo wordt de nadruk gelegd op de verbinding Alicante-Elche met een zijspoor naar de luchthaven en een station bij de beursgebouwen IFA. De spoorverbinding tussen Alcoy en Xàtiva moet ook worden aangepast om de reis sneller en veiliger te kunnen laten verlopen en natuurlijk werd ook de Kusttrein tussen Alicante en Valencia niet vergeten, hoewel de regering deze momenteel als niet rendabel beschouwt.

Maar andere werkzaamheden zullen in 2020 toch begonnen worden, zoals een derde rijvak langs de A-70, de ring rond Alicante met verbinding naar Elche. Het grote knooppunt is hier de rotonde bij de afrit naar de universiteit en hier zou een tunnel moeten komen.

De ontdubbeling van de rijweg CV-95 tussen Torrevieja en Orihuela staat ook op het programma, net als een derde rijvak langs de A-31 tussen Elda en Monforte del Cid. Een ander project is de ontdubbeling van de N-332 bij Torrevieja. Waar momenteel met mondjesmaat aan gewerkt wordt, is de rondweg rond Benissa, die normaal gezien in 2020 moet geopend worden, maar zoals de zaken er nu voorstaan is dit een onmogelijk objectief.

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Valenciaanse regering gaat dorpen reconstrueren

ALICANTE. De departementen voor Woningbouw en Bioklimatische Architectuur van de Valenciaa…