Home Nieuws Alfaz del Pí zet wandelroutes uit

Alfaz del Pí zet wandelroutes uit

2 minuten (lectuur)
1,172

Het gemeentebestuur van Alfaz del Pí heeft zich aangesloten bij het RECS (Red Española de Ciudades Saludables) en is op dat gebied begonnen met het uitzetten van wandelingen door de omgeving om het landschappelijk en cultureel patrimonium onder de aandacht te brengen.

De routes zullen in verschillende kleuren worden aangeduid: groen, blauw, wit en oranje, zo verklaarde de wethouder voor Leefmilieu, Luis Morant.

De opzet is een samenwerking tussen de departementen voor Leefmilieu, Cultuur, Patrimonium, Sport en Gezondheid om de inwoners te stimuleren om meer te bewegen en ondertussen het grondgebied beter te leren kennen.

Momenteel wordt iedere route bestudeerd alvorens ze zal worden aangeduid en als eerste stap, nadat dit gebeurd is, is het organiseren van geleide wandelingen.

De groene route gaat langs 55 bomen die als bijzonder staan opgetekend en is 7,45 kilometer lang en gaat ook langs oude architectonische gebouwen zoals het kanaal Mare en de molen van Mànec.

De blauwe route, met een lengte van 7,71 kilometer heeft haltes in diverse interpretatiecentra.

De witte route is gericht naar cultuur en is 5,3 kilometer lang met een bezoek aan het museum Delso en de beeldentuin Klein Schreuder; met een alternatief dat de route langer maakt (7,5 kilometer) langs een Forum en de Bodegas Enrique Mendoza.

De oranje route gaat door de landbouwvelden en is 7,74 kilometer lang.

Bron: Hugo Renaerts

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Succesvol bezoek van Ana Sala aan NL-VL Club te Calpe!

Een 100-tal leden waren vrijdag 22 september aanwezig om de burgemeester van Calpe, Ana Sa…