Inicio Nieuws Alicante – Denia: helemaal met de TRAM

Alicante – Denia: helemaal met de TRAM

2 minuto leer
2,027

Op maandag 16 januari zal lijn 9 van de TRAM weer het volledige traject tussen Alicante en Denia afleggen. Het laatste stuk, tussen Gata de Gorgos en Denia, dat met de autobus diende gedaan te worden verdwijnt, nadat zes jaar lang de verbeteringswerken aan die lijn voor allerlei moeilijkheden zorgde.

Lijn 9 stelde het zonder TRAM tussen Calp en Denia sinds 28 juli 2016. Daarna waren er nog vele trajecten die met de autobus dienden afgelegd omdat de dieseltreinen nog steeds op bepaalde stroken dienst deden, stroken die nog niet waren aangepast aan de nieuwe elektrische treinen. Alle aanpassingen gebeurden in fasen, eerst tussen Alicante en Campello, daarna tussen Campello en Villajoyosa, dan tussen Villajoyosa en Altea, tussen Altea en Calp, tussen Calp en Teulada, tussen Teulada en Gata en tenslotte tussen Gata de Denia.

Er komen ook twee nieuwe halteplaatsen in Denia, namelijk in Bosc de Denia en in Pedrera-Vessanes. De enigen die er niet gelukkig mee zijn, zijn de inwoners van Benissa. De autobus stopte in het dorp, maar de trein/tram in het station, anderhalve kilometer van het dorp. Om de hele lijn met de moderne wagons te doen functioneren, moeten er nu nog nieuwe bruggen komen, maar dat zal nog wel vele jaren in beslag nemen.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Schenken van een woning in Spanje, gratis?

Artikel bijgewerkt februari 2024 Begin 2015 verschenen er berichten in de binnenlandse en …