Home Nieuws Ontdek het mooie gewest Vega Baja in vier routes

Ontdek het mooie gewest Vega Baja in vier routes

2 minuten (lectuur)
500

Het gewest Vega Baja del Segura, in het zuiden van de provincie Alicante, heeft diverse landschappen te bieden en om die te ontdekken zijn er vier wandelroutes aangeduid door Consortium voor Economische Ontwikkeling van der Vega Baja.

Het zijn de routes van La Caldera del Gigante (PR-CV 442) met een lengte van 17,2 kilometer over de grondgebieden van Algorfa, Almoradí, Rojales en Benejúzar; de Mirador de la Vega (PR-CV 441), een rondwandeling van 20 kilometer over de grondgebieden van Redován, Callosa de Segura en Cox; de route La Huerta de la Vega (PR-CV 447) van 14,1 kilometer langs Granja de Rocamora en Cox; en de route La Algüeda (PR-CV 180) met een lengte van 30 kilometer langs negen dorpen, met begin en einde in Albatera.

Via deze routes met in totaal 80 kilometer leert men de landschappen, de dorpen en gehuchten, de fauna en de flora, het architectonisch patrimonium en de geschiedenis van de streek beter kennen, in combinatie met een gezonde ontspanning: wandelen. Het gaat over vier al bestaande routes (PR-CV staat voor kleine routes van de Comunidad Valenciana), maar die werden flink onder handen genomen wat betreft signalisatie, modernisering, toegankelijkheid en onderhoud binnen het plan ‘Toeristische Dynamiek in de Vega Baja del Segura’, met hulp van Toerisme Comunitat Valenciana en de provinciale deputatie van Alicante. De wanderlaars kunnen via de QR nu ook alle informatie bekijken op hun gsm en de informatiepanelen bevatten nu ook Braille-schrift, op Internet kan men een video van de route bekijken en een virtuele wandeling maken.

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Wandelen met Vlamingen in de Wereld

De hevige wind schrikte vele wandelaars af voor de nochtans mooie tocht door de Marjal. Sl…