Home Nieuws Calp dringt aan op administratief kantoor voor buitenlanders

Calp dringt aan op administratief kantoor voor buitenlanders

2 minuten (lectuur)
374

Het gemeentebestuur van Calp heeft er bij de sub-delegatie van de regering opnieuw op angedrongen een kantoor voor buitenlanders te openen in de stad van de Ifach. Het is de tweede maal dat het gemeentebestuur deze eis stelt, om de moeilijkheden te vermijden die buitenlanders hier hebben voor het verkrijgen van een NIE of een residentie.

De wethouder voor buitenlandse residenten, Hilde Backaert, verklaarde dat het momenteel moeilijk is om een afspraak te maken in verband met het verkrijgen van deze documenten en dat een kantoor in Calp deze moeilijkheden gevoelig kan verminderen. In Calp bestaat 62,4% van de inwoners uit buitenlanders van 98 verschillende nationaliteiten.

In juli vroeg het gemeentebestuur van Calp voor het eerst dit kantoor aan. Burgemeester Ana Sala en wethouder Hilde Backaert hadden een persoonlijk onderhoud met de sub-afgevaardigde van de regering. Ondertussen is er in dat opzicht nog geen enkele vooruitgang geboekt. Nu hebben ook de onroerendgoed sector en de gestors zich bij die vraag aangesloten, want zonder NIE of residentie is het onmogelijk om een huis te kopen of een erfenis te ontvangen.

Momenteel dienen inwoners van de Marina Alta, waarbij ook Calp hoort, zich voor de aanschaf van deze documenten te wenden tot de nationale politie in Denia.

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Wandelen met Vlamingen in de Wereld

De hevige wind schrikte vele wandelaars af voor de nochtans mooie tocht door de Marjal. Sl…