Home Activiteiten Zoektochten Prijsuitreiking op zaterdag 30/11 om 12 uur

Prijsuitreiking op zaterdag 30/11 om 12 uur

2 minuten (lectuur)
959

De gemeente Finestrat heeft het licht op groen gezet en dus gaat de prijsuitreiking van de wandelzoektocht door op zaterdagmiddag om 12 uur in de plenaire vergaderzaal van het gemeentehuis van Finestrat. Samen met de burgemeester van Finestrat, dhr. Juan Francisco Pérez Llorca zal Dieter Ryckaert u welkom heten en de prijzen uitreiken aan de aanwezigen. Uiteraard zal ook tijd gemaakt worden om de juiste antwoorden uit de doeken te doen. Alvast als voorsmaakje het antwoord op vraag 1:

Vraag: Aan de wand hangen zilverkleurige letters die ‘Ajuntament de Finestrat’ vormen. Hoeveel verschillende vormen hebben ze nodig gehad om de letters te maken?

Antwoord: Uiteraard dient u eerst en vooral de ‘dubbele’ letters te schrappen; zo komt de letter ‘a’ drie keer voor, maar is er natuurlijk maar 1 keer de vorm nodig.Daarnaast dient u ook rekening te houden met het feit dat voor de letter ‘u’ dezelfde vorm gebruikt werd als voor de letter ‘n’ en voor de letter ‘j’ dezelfde vorm gebruikt werd als voor de letter ‘r’.Dus uiteindelijk zijn er vormen nodig voor de letters: a – j/r – u/n – t – m – e – d – f – s – i – én het puntje op de ‘i’ (want dat is een aparte vorm)Correct antwoord is dus 11 vormen.

Volgende week publiceren we de correcte antwoorden en de lijst met winnaars en hun gewonnen prijs.

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Zoektochten
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Nog eens een wandelzoektocht… neemt u ook deel?

Hierbij willen Hugo Renaerts en VIW Costa Blanca de tientallen personen die -ondanks de pe…