Home Home Alicante heeft eerste digitaal strand ter wereld

Alicante heeft eerste digitaal strand ter wereld

3 minuten (lectuur)
1,295

ALICANTE. Het strand van Postiguet in Alicante werd ‘het eerste strand op internationaal niveau’ om de Navilens-technologie in heel zijn totaliteit toe te passen. Deze technologie laat toe om de strandbezoekers op hun mobiele telefoon zowel visuele als auditieve informatie à la minute te verstrekken in 33 talen.

Navilens is een start-up uit Spanje. Het systeem is al actief in het openbaar vervoer van Barcelona en een aantal andere steden. Daar worden de tags toegevoegd aan bestaande informatieborden en bewegwijzering. Voorbeeld is een tag op een bushokje en als je die scant hoor je welke bushalte het is en welke bussen er gaan vertrekken. Het is dus een combinatie van statische informatie en dynamische realtime informatie over de vertrektijden. Het zou ook mogelijk zijn om de bus te voorzien van een tag zodat je direct weet of het de goede bus is.

“Nu is het strand van Postiguet het eerste ter wereld dat totaal digitaal is uitgerust. Als we in de 21ste eeuw van toerisme spreken, hebben we het over digitale informatie” zei vice-burgemeester en wethouder voor Toerisme van Alicante, Mari Carmen Sánchez.

Het gemeentebestuur van Alicante heeft in samenwerking met de groep Vectalia bij de dertien toegangen tot het strand de etiketten van Navilens geïnstalleerd. Een mogelijkheid om met de smartphone gratis alle actuele informatie op te roepen die de strandbezoeker van nut kunnen zijn.

De technologie werd onlangs nog geïnstalleerd in de stedelijke autobussen van Alicante en de strandbezoekers kunnen nu via deze technologie op hun gsm actuele informatie vinden over het protocol in verband met covid-19, de kwaliteit en temperatuur van het zeewater, de temperatuur op het strand, de UV, windsnelheid en richting en bezetting van het strand.

Bron: Hallo Weekblad, met dank aan Max Ruffi

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Home
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Grote bloeddruppel als hommage aan donors

TEULADA. Een druppel als synoniem van het leven. Dit is de essentie van de sculptuur als h…