Home Home Benidorm gaat zonnepanelen plaatsen op openbare gebouwen

Benidorm gaat zonnepanelen plaatsen op openbare gebouwen

2 minuten (lectuur)
40

BENIDORM.  Het Instituut voor Energiebesparing (IDAE), een afdeling van het ministerie voor Ecologische Overgang, heeft het gemeentebestuur van Benidorm meer dan 520.000 euro toegekend, afkomstig van de Europese fondsen, om acht scholen en diverse openbare gebouwen van zonnepanelen te voorzien.  Het gemeentebestuur van Benidorm had besloten om zich kandidaat te stellen voor deze subsidies, die worden toegekend aan gemeenten die zich inspannen om alternatieve energie toe te passen binnen het programma FEDER voor ECOLOGISCHE GROEI 2014-2020.

Burgemeester Toni Pérez verklaarde dat “IDAE het door Benidorm ingezonden project, opgesteld door gemeentelijke technici, goedkeurde omwille van onze inzet om de doelstellingen van Agenda 2030 en de ‘Objetivos de Desarrollo Sostenible’ na te komen in verband met projecten die ernaar gericht zijn om energie te besparen en op die manier de uitstoot van schadelijke gassen tot een minimum te beperken”. Volgens berekeningen van de gemeentelijke technici zal het installeren van 1363 zonnepanelen, zoals voorzien is in het project, de uitstoot van CO2 jaarlijks met 375 ton verminderen.

Tono Pérez zei dat de installaties geïnstalleerd zullen worden bij de scholen Ausiàs March, Bautista Lledó, La Cala, Mestre Gaspar López, Miguel Hérnandez, Sierra Helada, Vasco Núñez de Balboa en Els Tolls, ook op de kleuterschool van Fontanelles, maar verder op openbare gebouwen als het Centro Social La Torreta, het Palau d’Esports l’Illa, waar het aantal verdubbeld wordt, en het Station voor Verwerking van afvalwater.

De bijdrage van de Europese Unie bedraagt 50% van de totale kostprijs van het project, dat in openbare uitbesteding zal worden toegekend. Bron: Hallo Weekblad, met dank aan Max Ruffi

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Home
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Nieuwe haltes en opening nieuw traject voor TRAM

PEDREGUER. De Valenciaanse regering heeft de uitbesteding van diverse projecten voor verbe…