Inicio Nieuws Benidorm ontwikkelt stortplaats tot nieuwe wijk

Benidorm ontwikkelt stortplaats tot nieuwe wijk

3 minuto leer
660

Het deelplan Ensanche Levante van Benidorm, het grootste stedenbouwkundige plan sinds vele decennia dat nog moet ontwikkeld worden, komt letterlijk en figuurlijk van de grond, want momenteel worden de laatste hinderpalen qua vergunningen uit de weg geruimd. Op een oppervlakte van 600.000 vierkante meter, momenteel een grote stortplaats, zullen twintig hotels en tweeduizend woningen worden gebouwd.

De Algemene Directie voor Rijwegen, afhankelijk van het ministerie van Transport, heeft een positief rapport opgesteld om dit plan verder te ontwikkelen en dat is weer een stap voorwaarts in het lange en ingewikkelde proces van administratie dat nodig is om dit project van de grond te krijgen.

De bouw zal worden gedaan door een groep die bestaat uit de meerderheid van de eigenaars van de gronden in deze zone van Armanello, die nu al wordt bestempeld als de ‘Gouden Mijl van Benidorm’. De toelating van het ministerie van Transport was nodig, omdat er vele rijwegen dienen aangelegd te worden om de hotels en woningen te bereiken.

Zoals op de foto van het project te zien, zal er een groot centraal park worden aangelegd van bijna 62.000 vierkante meter met wandellanen en plantsoenen en de woningen zullen twintig etages hoog zijn. Twee derde van de bebouwde oppervlakte zal worden ingenomen door twintig hotels, terwijl anderzijds 1564 toeristische woningen zullen gebouwd worden en 782 residentiële appartementen.

De Valenciaanse regering heeft geen enkel bezwaar tegen het plan. Maar het was al in 2011 dat de gemeente Benidorm het plan goedkeurde, al bestonden de plannen al sinds 2000, maar allerlei bezwaren van diverse kanten hadden het plan steeds weer laten ophouden. Nu verwacht men dat begin 2023 alle formaliteiten achter de rug zullen zijn en alle vergunningen toegekend. Dit zou betekenen dat vanaf 2024 met de aanleg kan begonnen worden. De vorige problemen hadden hoofdzakelijk verband met de wetgeving over het aantal inwoners en de evenredigheid hiermee wat betreft scholen, winkels, restaurants en ontspanningsplaatsen en groene zones. Dat blijkt nu allemaal opgelost te zijn. De grootste stortplaats van Benidorm wordt een supermoderne wijk.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Macro-urbanisatie Lliber voor Europees Parlement

De nieuwe urbanisatie op het grondgebied van Lliber waar het laatste jaar heel veel om te …