Home Nieuws Grotwoning als toeristische bezienswaardigheid

Grotwoning als toeristische bezienswaardigheid

2 minuten (lectuur)
465

De grotwoning van Les Morretes, langs de klippen van Benitatxell werd opengesteld als een klein museum. Nadat hier een van de belangrijkste schatten uit de 19de eeuw was ontdekt, werd de belangstelling voor dit gebouw/grot groot en is men overgegaan tot het restaureren van deze grotwoning, gelegen langs de populaire wandelroute van de Penya-segats, die wekelijks door tientallen wandelaars wordt gelopen, vanwege het uitzonderlijke uitzicht over de kust.

Dit huis werd verlaten in de jaren ’50 van vorige eeuw en het was eind vorige eeuw dat hier een schat aan oude munten werd gevonden. Het huis was de woning van arme vissers die dagelijks langs de steile klippen afdaalden om te vissen of van smokkelaars die hier hun hoofdkwartier hadden, waarschijnlijk voor het smokkelen van tabak.

Het huis ligt aan het begin van het pad dat langs de steile flank naar de Cala Llebeig in Moraira voert en langs nog meer, maar veel kleinere grotwoningen loopt en langs de steile rotswanden, waar erosie fantastische tekeningen in achtergelaten heeft.

Nadat vorig jaar bij het begin van dit pad al trappen werden aangelegd en een uitzichtpunt met picknicktafels werd neergezet, is de restauratie van deze grotwoning een extra attractie voor deze tocht. Men heeft voor de restauratie gebruik gemaakt van de oorspronkelijke stenen om alles zo nauwkeurig opnieuw neer te zetten zoals het er vroeger bij stond. Ook het interieur heeft men zo getrouw mogelijk weergegeven aan de hand van gedetailleerde archeologische studies.

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Succesvol bezoek van Ana Sala aan NL-VL Club te Calpe!

Een 100-tal leden waren vrijdag 22 september aanwezig om de burgemeester van Calpe, Ana Sa…