Home Nieuws Beste kerstversiering

Beste kerstversiering

3 minuten (lectuur)
998

ALICANTE. Een week nadat de stad Alicante was opgenomen in het Guinness Book of Records met de grootste kerststal ter wereld, zou die eer ook wel te beurt mogen vallen aan de eigenaar van een winkel in de wijk Virgen del Remedio. Het is normaal dat in Alicante veel aandacht wordt besteed aan de kerstversiering en dat vele zaken een extra inspanning doen om hun etalages zo aantrekkelijk mogelijk te maken, terwijl het gemeentebestuur ook niet achter blijft en jaarlijks voor een indrukwekkende verlichting zorgt.

De pandemie heeft het enthousiasme van de kerstversiering dit jaar niet kunnen temperen, noch bij de autoriteiten, noch bij particulieren, maar één zaak springt daarbij in het oog en iedereen die er passeert blijft staan kijken en neemt selfies. Een drogisterij in de genoemde wijk, in de calle Agatángelo Soler, zou beslist een prijs verdienen, want de eigenaar, Miguel Ángel Montero, heeft maanden gewerkt aan de voorbereidingen. Het resultaat is dan ook indrukwekkend.

Een heel besneeuwd landschap, bewoond door allerlei sprookjesachtige figuren en verlicht door lantarentjes en kaarsen, met de kerstman als hoofdfiguur, waar men zijn ogen kan op uitkijken. Een concurrentie voor de kerststallen. Er staat zelfs een bus waar de kinderen hun brieven met wensen aan de kerstman of de Drie Koningen kunnen posten.

Zijn inspanning bleef niet onopgemerkt, want de volgende dagen stonden er honderden foto’s op Facebook, met als gevolg dat er nog meer nieuwsgierigen kwamen kijken. De eigenaar is natuurlijk trots op zijn prestatie en over de enorme belangstelling, al verkoopt hij daarom niet meer. Maar zijn zaak is ondertussen in heel Spanje bekend.

Bron: Hallo Weekblad, met dank aan Max Ruffi

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Nederlands Vlaamse Vereniging Calpe bereikt de kaap van 500 leden !

Op de Happy Friday van 15 juli werd het 500e lid van de NVVC ingehuldigd. Geert van Imscho…