Home Home Ziekenhuis Torrevieja bij de beste van Spanje

Ziekenhuis Torrevieja bij de beste van Spanje

3 minuten (lectuur)
1,886

TORREVIEJA. Het ziekenhuis Quirónsalud Torrevieja heeft de onderscheiding TOP 20 van de “Gestión Hospitalaria Global” mogen ontvangen, uitgereikt aan regionale en nationale ziekenhuizen. Het is een beloning voor de goede praxis en het beleid van het algemeen ziekenhuis en een waardering voor de professionelen die er werkzaam zijn. De evaluatie werd gedaan aan de hand van diverse indicaties op het gebied van kwaliteit en efficiëntie. Bovendien werd het ziekenhuis onderscheiden in de speciale categorie van neuro-rehabilitatie.

Hospitales TOP 20 is een programma dat refereert naar de Spaanse gezondheidszorg, gebaseerd op objectieve indicaties met gegevens die worden geregistreerd bij routineonderzoeken door het Conjunto Mínimo Básico de Datos (CMBD).

Naast het ziekenhuis van Torrevieja werden nog andere centra van Quirónsalud onderscheiden bij de uitreiking van de 21ste editie van  Hospitales TOP 20, zoals het  Hospital Universitario Fundación Jiménez Díaz en het Complejo Hospitalario Ruber Juan Bravo. De onderscheidingen werden uitgereikt door IQVIA Healthcare.

Het was een selectie uit 151 ziekenhuizen uit veertien Spaanse deelstaten en waarbij dertig specialiteiten onder de loep werden genomen. In totaal werden 38 ziekenhuizen onderscheiden uit zes deelstaten, namelijk Andalucía, Cataluña, Islas Canarias, Islas Baleares, La Rioja, Madrid en Valencia.

Met meer dan twintig jaar geschiedenis achter de rug heeft Hospitales TOP 20 in Spanje een groot prestige opgebouwd en beschikt over een programma dat erg gewaardeerd wordt door de Spaanse Gezondheidszorg. Aan het programma werken meer dan 250 Spaanse ziekenhuizen mee. Dit jaar werden de onderscheidingen virtueel uitgereikt vanwege de pandemie.

Quirónsalud, dat het ziekenhuis van Torrieja beheert, is een leidinggevende groep in Spanje en door zijn filialen Fresenius-Helios ook in Europa. De groep heeft 40.000 medici in dienst in de 125 medische centra, waaronder vijftig ziekenhuizen met in totaal 7000 bedden. Daaronder zijn er acht universitaire ziekenhuizen. De groep beschikt over de meest vooruitstrevende technologische middelen.

Quirónsalud ontwikkelt bovendien vele projecten voor medisch onderzoek in Spanje en de meeste ziekenhuizen hebben ook een eigen laboratorium. Ze worden beschouwd als pioniers op het gebied van oncologie, cardiologie, gynaecologie en neurologie.

Bron: Hallo Weekblad, met dank aan Max Ruffi

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Home
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Beloning voor recycleren

VALENCIA. Het systeem ‘Devolución y Recompensa’ (SDR), een systeem dat er op gericht is om…