Home Nieuws Castell de Castells afgesloten van de buitenwereld

Castell de Castells afgesloten van de buitenwereld

3 minuten (lectuur)
907

Hoewel een klein dorp met slechts 425 inwoners, is Castell de Castells geen onbekende in de wereld van de wandelaars. Aan de voet van de sierras de Serella, Xortà en Alfaro en de barranc de Malafí, krijgt het wekelijks bezoek van honderden wandelaars.

Maar die moeten nu twee maanden wachten, net zo lang tot de nieuwe brug over de rivier Pop gebouwd is, want de rijweg CV-720 wordt in Benigembla afgesloten.

Men heeft dan nog twee opties om van de kust naar Castell de Castells te rijden. Over een landweg die maar drie keer per dag wordt geopend over een omweg van bijna 30 kilometer via Altea, Bolulla en Tárbena. Langs die weg ligt ook de afslag naar de bekende grottekeningen van Petracos en de weg naar Vall d’Ebo, naar de vallei van de Seta via Famorca en Fachega. De inwoners van die dorpen moeten nu ook helemaal rondrijden.

Het is de tweede keer dan Castell de Castells wordt afgesloten van de buitenwereld. Tien jaar geleden werd de CV-720 tussen Benigembla en Castells helemaal verbreed en bijna een jaar lang diende men toen ook die enorme omweg te maken of in het dorp te blijven. De landweg is alleen open om de schoolbus te laten passeren. Maar iemand van Castells die bijvoorbeeld werkt in Parcent of omgekeerd is nu drie kwartier langer onderweg. Begrijpelijk dat de inwoners van het dorp die nieuwe brug vervloeken.

Maar onze natuurvrienden moeten er ook rekening mee houden. Want die afsluiting staat wel aangeduid in Benigembla, maar wie bijvoorbeeld vanuit Calp, Moraira, Benitatxell, Jávea of andere dorpen in het noorden naar Castell de Castells wil of verder naar Famorca of Vall d’Ebo, doet de reis naar Benigembla voor niks. Helemaal terug en opnieuw proberen langs de Coll de Rates en Tárbena.

Vanuit het noorden van de provincie zijn er maar weinig mogelijkheden naar het binnenland. Dat is van noord naar zuid langs de Vall de Gallinera, de Vallei van de Pop of de vallei van Guadalest. Nu is die centrale weg dus afgesloten.

Bron: Costa Blanca Nieuws

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Guinness-kerststal weer te bewonderen in Alicante

Op 5 december wordt de reusachtige kerststal in Alicante weer opgebouwd op het plein voor …