Home Nieuws Brouwerij Martens is één van de ‘geheime’ brouwers van goedkoop bier Mercadona

Brouwerij Martens is één van de ‘geheime’ brouwers van goedkoop bier Mercadona

2 minuten (lectuur)
873

De Belgische brouwerij Martens (Bocholt) blijkt één van de brouwers te zijn van het goedkope bier (ongeveer 20 cent per blik) dat verkocht wordt door Mercadona, nl. Steinburg.Afhankelijk van de streek in Spanje wordt het bier ofwel gebrouwen in Valencia (brouwerij Font Salem) ofwel bij brouwerij Martens. Zowel de smaak als de voedingswaarden zijn heel gelijkaardig.  In België is brouwerij Martens vooral bekend als leverancier van de huismerken voor Aldi (Karlsquell), Colruyt (Cara Pils), Makro, Carrefour en Cora.

De eigen merken van Brouwerij Martens zijn Martens Pils, Sezoens, Kristoffel Witbier, Kristoffel Blond, Kristoffel Donker en 1758.

De brouwerij werd in 1758 opgericht door Adriaan Geerkens als annex van een dorpsherberg. Theodorus Martens, een brouwerszoon uit Reppel, deed in 1823 zijn intrede in dit bedrijf door te huwen binnen de familie Geerkens. Vanaf 1923 ging men over tot het brouwen van het lage gistingsbier en sinds 1962 wordt de helft van de pils conform het Reinheitsgebot gebrouwen, omwille van de uitvoer naar Duitsland. Vijfentachtig procent van de productie is bestemd voor de export. In 1988 kocht Brouwerij Martens de Hengelose Bierbrouwerij in Nederland op van het toenmalige Interbrew. Aangezien ze in België de op een na hoogste productiecapaciteit heeft (op de eerste plaats staat AB InBev) , werd in 2007 in de deelgemeente Kaulille een volledig nieuwe brouwerij opgericht.

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Guinness-kerststal weer te bewonderen in Alicante

Op 5 december wordt de reusachtige kerststal in Alicante weer opgebouwd op het plein voor …