Home Nieuws Costa Blanca wordt Costa «Hormigón»

Costa Blanca wordt Costa «Hormigón»

3 minuten (lectuur)
563

Een woordvoerder van de politieke Partij Reiniciem in Benissa sprak enkele woorden die misschien historisch zullen worden: “Hay que cambiar Costa Blanca en Costa Hormigón” (men moet Costa Blanca vervangen door ‘betonkust’). Dat kwam naar aanleiding van de toelating van het gemeentebestuur om een van laatste groene plekken langs de kust van Benissa te laten bebouwen. Patmore, een groene zone in Fanadix, zou een hotel en negen luxe-chalets krijgen op dit domein van 55.000 vierkante meter, eigendom van een Britse familie die verwant is met het koningshuis en die al geruime tijd probeerde het domein te verkopen.

In totaal zouden 26.000 vierkante meter bos verdwijnen en dat zou volgens de woordvoerder geen enkel voordeel brengen voor de bevolking van Benissa, maar wel voor een bedrijf met zetel in Alicante en een eigenaar met zetel in het fiscaal paradijs Liechtenstein. De partij zal zich met alle middelen tegen het plan verzetten, ook omdat een deel van het project loopt over de oude veeweg Moraira-Benissa-Calp en de veewegen zijn in Spanje nog steeds een cultureel erfgoed en beschermd. Ondertussen werden toch al heel veel van die oude veewegen geasfalteerde straten, maar ze zijn er nog. De definitieve toelating tot de bouw zal dus nog wel enkele juridische punten moeten omzeilen. Anderzijds zou de bouw ook gevolgen hebben voor de ecologische kustweg tussen Cala Pinets en Cala Llobella, een traject dat reeds bestaat.

De regerende partijen in Benissa wijzen er op dat volgens het deelplan dit domein als bebouwbaar staat aangeduid en dat een onteigening 15 miljoen euro zou kosten, iets wat de gemeente niet kan opbrengen. De burgemeester verklaarde verder dat het gemeentebestuur er zal voor zorgen dat de impact op de natuur zo gering mogelijk zal zijn.

Bron: Costa Blanca Nieuws

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Guinness-kerststal weer te bewonderen in Alicante

Op 5 december wordt de reusachtige kerststal in Alicante weer opgebouwd op het plein voor …