Home Home Waarvan Calp gespaard bleef

Waarvan Calp gespaard bleef

3 minuten (lectuur)
1,970

CALP. Een architectenbureau uit Barcelona plande het hoogste gebouw van de hele Comunidad Valenciana, een bioscoop en drie aan elkaar gebonden glazen torens van verschillende hoogten, op de plek waar nu de Zenit zal gebouwd worden, op het Levantestrand van Calp.

Maar de Torre Kryptonita, zoals het gebouw zou heten, komt er niet. De studie van het bureau DNA uit Barcelona, met zetel in die stad, wou een concurrentie aangaan met andere mastodonten uit onder andere Benidorm, niet alleen wat de hoogte, maar vooral wat de vormgeving betreft.

De Torre Kryptonita zou vijftig etages tellen, drie meer dan de Intempo in Benidorm, die momenteel wordt afgewerkt.

Deze Wolkenkrabber met een hoofdletter zou meteen het hoogste flatgebouw van heel Spanje geworden zijn. Tijdelijk natuurlijk, want architecten uit heel het land ijveren om zo hoog en zo origineel mogelijk te zijn.

Enkele weken geleden nog verbood de wethouder voor Stedenbouw van Calp, Juan Manuel de Pino, om op die plaats een flatgebouw van 32 etages neer te zetten en dit werd dan gewijzigd in twee gebouwen van ieder 19 etages. De wethouder verklaarde dat Calp nooit zijn toestemming zou geven voor de Torre Kryptonita. “Calp moet in de eerste plaats een aangename en moderne badplaats blijven, bestemd voor de hele familie. Wij gaan ons niet mengen in de strijd om de mooiste, origineelster of hoogste gebouwen te hebben” zei de wethouder.

DNA vindt het allemaal heel jammer. “Het project is ontworpen in een geometrische vorm met continu gebruik van glas, met zwembad, recreatiemogelijkheden, commercieel centrum, bars, kinderparken, spa en zelfs een bioscoopzaal, alles op een perceel van meer dan 4000 vierkante meter” zei men op het bureau. Of het project aan andere steden zal worden voorgelegd, werd niet vermeld.

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Home
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Meer mogelijkheden voor ouderen in provincie Alicante noodzakelijk

ALICANTE. De veroudering van de bevolking in de provincie Alicante wordt mee veroorzaakt d…