Home Nieuws Cultuur in plaats van stierenvechten

Cultuur in plaats van stierenvechten

3 minuten (lectuur)
439

ONDARA. Dat de corrida in Spanje steeds minder populair wordt, is een bekend feit, maar op vele plaatsen heeft men nog steeds een ‘plaza de toros’. Deze installatie voor andere doeleinden gebruiken is een goede oplossing. In de komende zomer, waar het coronavirus voor het aflasten van vele feesten en andere evenementen heeft gezorgd, zoekt men zoveel mogelijk activiteiten ter organiseren in openlucht, om toch maar verstrooiing te bieden.

Het gemeentebestuur van Ondara heeft daarom besloten om de arena deze zomer te gebruiken voor het organiseren van diverse culturele activiteiten. De arena van Ondara is een apart bouwwerk, half in moorse stijl en tot cultureel erfgoed verklaard.

Burgemeester José Ramiro van Ondara en wethouder voor Cultuur, Raquel Mengual, hebben eind afgelopen week het project ‘Ondara, la Joya de la Cultura’ gepresenteerd, waarbij die arena zal omgevormd worden tot een auditorium in openlucht, met het opstellen van een podium en een heel cultureel programma, waar het departement voor cultuur momenteel de laatste hand aan legt.

In de maanden juli en augustus wil men, in samenwerking met diverse culturele verenigingen, een gevarieerd programma bieden met het doel iedereen wat naar zijn gading te presenteren.

Uiteraard zal men alle veiligheidsnormen in acht nemen, die door het decreet van de regering werden opgelegd. De entree gebeurt daarom langs maar één poort en iedereen zal verplicht zijn om een mondmasker te dragen. Iedereen die binnen gaat zal een temperatuurmeting ondergaan en de zitplaatsen zullen in kleur worden aangeduid om de onderlinge afstand tussen de toeschouwers te garanderen. Men zal er ook op drukken om niet op het laatste ogenblik te komen, om files te vermijden.

Er zullen vier films worden vertoond, poëzie bij maanlicht, twee theatervoorstellingen en concerten van zowel klassieke muziek als jazz of pop. Alles gaat van start op 3 juli met de presentatie van een boek over de geschiedenis van Ondara.

De burgemeester verklaarde dat men het succes van dit initiatief zal afwachten en hoopte dat men in de toekomst de mooie arena in dezelfde zin zal kunnen gebruiken en meer culturele evenementen organiseren,

Bron: Hallo Weekblad, met dank aan Max Ruffi

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

70 jaar Moros y Cristianos in Villajoyosa

Voor het tweede opeenvolgende jaar zullen de feesten van ‘Moros y Cristianos’, één van de …