Home Home Torrevieja gaat de strijd tegen overstromingen aan

Torrevieja gaat de strijd tegen overstromingen aan

3 minuten (lectuur)
118

TORREVIEJA. De gemeente Torrevieja wil het probleem van de overstromingen ernstig gaan aanpakken om deze overlast in de toekomst te vermijden. Die overstromingen brengen niet alleen veel schade teweeg, maar zijn ook een hinderpaal voor het toerisme in deze snelst groeiende toeristische stad van Spanje.

De laatste jaren was er wel een kleine terugval wat het aantal inwoners betreft, zoals overal elders waar veel buitenlanders wonen, maar toch wonen hier nog meer dan 83.000 mensen, waarvan bijna de helft buitenlanders van de meest diverse nationaliteiten. In de zomerse vakantiemaanden stijgt dit aantal tot bijna 400.000.

De toeristen krijgen hier echter vaak te maken met overstromingen tijdens hevige regenval en om dit probleem aan te pakken zullen 82 miljoen euro geïnvesteerd worden. Het geld wordt besteed aan alle noodzakelijke infrastructuur, die een einde moet maken aan de regelmatige overstromingen van een groot deel van het grondgebied, dat hoofdzakelijk uit urbanisaties bestaat. Die urbanisaties liggen hier allemaal zo dicht op elkaar dat een scheiding onzichtbaar is.

Meteen gaat Torrevieja ook de strijd aan tegen de klimaatwijziging, die mee oorzaak is van deze overstromingen. Een van de meest noodzakelijke infrastructuur is een vernieuwing en uitbreiding van de riolering die het water moet opvangen en naar zee moet voeren. Er wordt met het werk begonnen op die plaatsen waar het water voor de meeste overlast zorgt. Dat zijn de Avenida Europeos, bij het kruispunt met de N-332, Calle Cupido bij de Ronda José Samper, Avenida Rosa Mazón, Avenida Bélgica, Avenida Cortes Valencianas, Las Torretas en Punta la Víbora, Avenida Delfina Viudes, Avenida de la Estación, Urbano Arregui, Rambla Juan Mateo, María Parodi, Calle Ramón Rubial en Calle Mar Menor.

Bron: Hallo Weekblad, met dank aan Max Ruffi

 • Voorwoord vertegenwoordiger VIW

  1 april 2019… voor velen betekent die datum traditioneel de dag waarbij mensen elkaar voor…
 • Wandelzoektocht in Finestrat

  Binnenkort start de vierde wandelzoektocht in Finestrat FINESTRAT – Op 27 april word…
 • Teaming up met 2 Vlaamse bedrijven

  ALICANTE – Na de lockdown hebben veel bedrijven een serieuze klap gekregen. Daarom is het …
 • Diversiteit en beleggen

  Een financieel gelijk speelveld op de beurs voor iedereen Met de beelden van de vele betog…
 • Vakantiewoning verhuren

  U heeft een woning in Spanje en u bent niet-resident dan heeft u misschien reeds de intent…
Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Home
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Teaming up met 2 Vlaamse bedrijven

ALICANTE – Na de lockdown hebben veel bedrijven een serieuze klap gekregen. Daarom is het …