Home Nieuws Gratis monumentenbezoek

Gratis monumentenbezoek

3 minuten (lectuur)
964

ALICANTE. Het patronaat van de Stichting MARQ heeft het licht op groen gezet om de eerste zes manden van 2021 de toegang tot de monumenten waarover ze het beheer heeft, gratis open te stellen voor het publiek. Het gaat zowel over het provinciaal archeologisch museum als over de archeologische opgravingen, installaties en monumenten in de hele provincie Alicante die onder het beheer van de Stichting vallen. De beslissing werd genomen tijdens de laatste algemene vergadering van het patronaat en met de unanieme goedkeuring van alle bestuursleden. Het voorstel kwam van de vice-voorzitter en afgevaardigde voor Cultuur, Julia Parra, met de steun van de voorzitter van de provinciale deputatie Carlos Mazón.

Volgens Parra is het een van de maatregelen die genomen kunnen worden om vanaf volgend jaar de bevolking de gelegenheid te geven om op een gratis manier kennis te maken met het verleden van de provincie Alicante en mensen aan te trekken die daarvoor niet de nodige belangstelling aan de dag legden voor een bezoek aan een van de installaties. “Het begrijpen van de huidige samenleving is alleen mogelijk door het begrijpen van de evolutie die hier aan vooraf ging” zei Parra.

Bij een volgende vergadering komen de entreeprijzen vanaf juli aan de orde. Parra drong er bij de bevolking op aan om van de gelegenheid gebruik te maken om nu het MARQ te bezoeken, niet alleen vanwege de prachtige collectie – enkele jaren geleden werd het museum door de Europese Unie uitgeroepen tot het beste museum van Europa – maar ook om de tijdelijke tentoonstellingen te bezoeken, die nog tot april toegankelijk zijn. Het gaat om de Cova de l’Or (de grot van het goud) in de sierra de Benicadell, die ook onder geleide te bezoeken is, en de Caballero de Ifach, over de middeleeuwse stad op de bekende rots van Calp.

Onder de belangrijkste monumenten van het MARQ vinden we onder andere het Iberisch-Romeins schiereiland van Campello, de Cava Gran op de sierra de Mariola, de Romeinse stad Lucentum en de middeleeuwse toren van Almudaina, die dus tot en met juni 2021 gratis te bezoeken zijn.

Bron: Hallo Weekblad, met dank aan Max Ruffi

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Nederlands Vlaamse Vereniging Calpe bereikt de kaap van 500 leden !

Op de Happy Friday van 15 juli werd het 500e lid van de NVVC ingehuldigd. Geert van Imscho…