Inicio Nieuws Campings voelden gevolgen virus minder

Campings voelden gevolgen virus minder

4 minuto leer
551

ALICANTE. De campings in de provincie Alicante voelden minder de gevolgen van het virus dan hotels of appartementen. De reden is dat ze afgezonderd liggen en niet zo afhankelijk zijn van touroperators. De voorzitter van de provinciale vereniging voor Campings, Juan Delgado, kijkt daarom met optimisme de herfst en winter tegemoet en verwacht een bezetting van 90%. Er zijn in de provincie Alicante 44 campings, die in totaal plaats bieden aan 28.000 personen.

De grote meerderheid daarvan zijn gepensioneerden die aan de Costa Blanca komen overwinteren en die het niet erg vinden om bij terugkeer in hun land in quarantaine te gaan. De meeste kampeerders komen uit Duitsland en Nederland.

Maar niettegenstaande vraagt het patronaat van campings, net zoals de andere toeristische sectoren, aan de Valenciaanse regering een extra inspanning om Europa er van te overtuigen dat de Costa Blanca een van de veiligste plaatsen is om vakantie door te brengen of te overwinteren. De Comunidad Valenciana is trouwens een geliefkoosde plek voor de eigenaars van campers, met in totaal 71.000 plaatsen die direct werk bieden aan 2500 mensen en indirect aan 5000. De voorzitter van de campingverenigingen meent dat men in de winter kan werken met 50% bezetting van het personeel.

De campings in de provincie Alicante sloten de zomer af met een bezetting van 50% op de percelen en 60% in de bungalows. Het verschil lag volgens Juan Delgado in de tijd dat de kampeerders ter plaatse waren en die was korter dan normaal, in vele gevallen slechts een weekend, waar andere jaren verblijven van een of twee weken normaal was.

Bungalows en geprefabriceerde huisjes genoten de voorkeur, omdat daar ook een keuken en badkamer aanwezig is, en die de veilige onderlinge afstand onderling kunnen waarborgen.

“Kampeerders zijn minder afhankelijk van touroperators en reisbureaus en komen rechtstreeks, zonder tussenpersonen.  Sommige kampeerders zijn ondertussen trouwe klanten geworden en een kampeerder wordt niet beïnvloed door het sluiten van luchtlijnen als Jet2 of TUI en is niet afhankelijk van busreizen” zegt Delgado.

Normaal zijn de campings tussen september en de Goede Week voor 90% bezet, dankzij de ‘Europese Senioren’. Het zijn mensen die zich vrij voelen en helemaal niet afhankelijk zijn van reisbureaus of agenten, die komen en gaan wanneer ze willen en zelf hun programma samenstellen.

Delgado is van mening dat men in Europa rekening moet houden met de plaatselijke verschillen, zeker in een groot land als Spanje. “Om de Comunidad Valenciana in rood te zetten, gelijk aan bijvoorbeeld Madrid, schrikt velen af, maar er is ondertussen bewezen dat de provincie Alicante het minst te lijden heeft van het virus van alle Spaanse regio’s” besluit Delgado.

Bron: Hugo Renaerts

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Internationale Museumdag

Ieder jaar op 18 mei viert men de Internationale Dag van het Museum. Dit jaar doen ook de …