Home Nieuws Denia zet 72 schildpadden op de wereld

Denia zet 72 schildpadden op de wereld

2 minuten (lectuur)
133

Ze zijn geboren! Denia was getuige van een heel bijzonder moment, de geboorte van 72 carretschildpadden (Caretta caretta), een groot succes want alle eitjes zijn uitgekomen en brachten gezonde kleintjes ter wereld op het strand van Albaranes. Het is de eerste maal in de geschiedenis van de Costa Blanca dat dit gebeurt, mede te danken aan de bewaking van talloze vrijwilligers die zich hebben ingezet vanaf h et moment dat men de moeder de eitjes zag leggen. Meer dan honderd vrijwilligers hadden zich aangeboden om 24 uur per dag de plek te bewaken.

Alles begon op 10 juli toen de moeder het strand van Marineta Cassiane opzocht om haar toekomstige kroost in de vorm van eitjes te deponeren. Dezelfde nacht werd het nest overgebracht naar een veiliger plek.

Vanaf toen werd dit nest constant bewaakt onder toezicht van de universiteit van Valencia en het departement voor Leefmilieu van de Valenciaanse regering. Toen de eitjes uitkwamen en de jonge diertjes het levenslicht zagen en naar zee kropen werden ze opgepakt door leden van de Oceanográfic in Valencia. Ze zullen in gevangenschap worden opgevoed alvorens ze in de Middellandse Zee worden uitgezet om zo een veilige toekomst te verzekeren.

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Succesvol bezoek van Ana Sala aan NL-VL Club te Calpe!

Een 100-tal leden waren vrijdag 22 september aanwezig om de burgemeester van Calpe, Ana Sa…