Inicio Nieuws Denia zet 72 schildpadden op de wereld

Denia zet 72 schildpadden op de wereld

2 minuto leer
174

Ze zijn geboren! Denia was getuige van een heel bijzonder moment, de geboorte van 72 carretschildpadden (Caretta caretta), een groot succes want alle eitjes zijn uitgekomen en brachten gezonde kleintjes ter wereld op het strand van Albaranes. Het is de eerste maal in de geschiedenis van de Costa Blanca dat dit gebeurt, mede te danken aan de bewaking van talloze vrijwilligers die zich hebben ingezet vanaf h et moment dat men de moeder de eitjes zag leggen. Meer dan honderd vrijwilligers hadden zich aangeboden om 24 uur per dag de plek te bewaken.

Alles begon op 10 juli toen de moeder het strand van Marineta Cassiane opzocht om haar toekomstige kroost in de vorm van eitjes te deponeren. Dezelfde nacht werd het nest overgebracht naar een veiliger plek.

Vanaf toen werd dit nest constant bewaakt onder toezicht van de universiteit van Valencia en het departement voor Leefmilieu van de Valenciaanse regering. Toen de eitjes uitkwamen en de jonge diertjes het levenslicht zagen en naar zee kropen werden ze opgepakt door leden van de Oceanográfic in Valencia. Ze zullen in gevangenschap worden opgevoed alvorens ze in de Middellandse Zee worden uitgezet om zo een veilige toekomst te verzekeren.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Internationale Museumdag

Ieder jaar op 18 mei viert men de Internationale Dag van het Museum. Dit jaar doen ook de …