Inicio Nieuws Derde gevaarlijkste weg van Spanje ligt in Alicante

Derde gevaarlijkste weg van Spanje ligt in Alicante

3 minuto leer
359

De verkeersongevallen blijven een zorg in heel Spanje. Dit jaar, tot 1 november, verloren al 951 mensen het leven op de Spaanse rijwegen. Een van de gevaarlijkste punten in heel het land ligt volgens de statistieken op de ring rond Alicante, de A-77, alleen maar overtroffen door km 245 van de N-2 in Zaragoza en een deel van de A-55 bij Mos in Pontevedra.

Enkele jaren geleden zei een Spaanse minister in dat verband dat er geen gevaarlijke wegen zijn, alleen maar gevaarlijke chauffeurs. Hij zou wel gelijk kunnen krijgen, want in een jaar tijd verloren de chuaffeurs op de rijwegen rond Alicante bijna 50.000 punten op hun rijbewijs voor gevaarlijk rijden.

De derde ‘gevaarlijkste’ rijweg van Spanje zag in 2019 15 miljoen wagens passeren, een gemiddelde van 40.000 per dag. Hoe meer voertuigen op de weg, hoe meer kans op ongevallen natuurlijk. Het begin van de oktobermaand was vooral in de Comunidad Valenciana gevaarlijk door de vele feestdagen en bruggen die daardoor werden gemaakt, met als gevolg vele verplaatsingen naar de kust. Want de nationale feestdag van 12 oktober valt dicht bij de feestdag van de Valenciaanse regio op 9 oktober. In dit weekend vielen op de Spaanse wegen 94 dodelijke slachtoffers.

Volgens het ministerie van Verkeer worden er in de woonkernen minder dodelijke ongevallen gesignaleerd sinds de wet dat men maximum 30 km/uur mag rijden in bebouwde kernen. Niet, zo weet men ook wel, dat daar rekening mee gehouden wordt, want de meeste voertuigen blijven gemiddeld 50 km/uur rijden, maar toch is men voorzichtiger, want daarvoor lag die gemiddelde snelheid in de bewoonde kernen op 58 km/uur.

In 2021 verloren in Spanje 417 personen het leven bij verkeersongevallen in de bewoonde kernen, dat is 102 minder dan in 2019.

Bron: Costa Blanca Nieuws

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Villajoyosa, de beste “geheime” bestemming van Europa

Een ranking van de beste ‘geheime’ bestemmingen in Europa in 2024, uitgewerkt door Europea…