Inicio Nieuws Kasteel Forna vele jaren gesloten

Kasteel Forna vele jaren gesloten

2 minuto leer
213

Eén van de best bewaarde kastelen uit het noorden van de provincie Alicante, namelijk dat van het onooglijke gehucht Forna, is al drie jaar lang gesloten voor het publiek, maar men kan dit mooie kasteel uit de dertiende eeuw toch niet bezoeken voor 2026, als de restauratie helemaal voltooid zal zijn.

Die restauratie zal meer dan een miljoen euro kosten, maar wordt uitgevoerd met hulp van de Europese fondsen. Volgende zomer begint men met de werkzaamheden. Het kasteel speelde in de middeleeuwen een belangrijke rol, want het verdedigde de verbinding tussen de provincie Alicante en Valencia via deze weg. De oorsprong van het kasteel was Arabisch, maar van die originele vesting blijven nog weinig sporen over. De ligging is ook belangrijk, op een hoge heuvel met uitzicht over de hele streek.

Tien jaar geleden werd een weg aangelegd om het kasteel te bezoeken, een groot parkeerterrein met bar en paden rond het gebouw, maar lang heeft men niet kunnen genieten van dit bezoek, want nu zal het, als alles voltooid is, weer zes jaar gesloten zijn geweest.

In 1258 werden de Moren uit de streek verdreven door de Christenen. Het kasteel van Forna viel in handen van de overwinnaars en wisselde daarna vaak van eigenaar, om schulden af te betalen of door huwelijken en erfenissen. Er waren bandieten en opstanden maar het Kasteel staat er nog steeds en is nu eigendom van de gemeente Adsubia, waarvan Forna een schilderachtig gehucht is.

Bron: Costa Blanca Nieuws

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Villajoyosa, de beste “geheime” bestemming van Europa

Een ranking van de beste ‘geheime’ bestemmingen in Europa in 2024, uitgewerkt door Europea…