Inicio Cultuuragenda Muzikale happening in Vall d’Ebo

Muzikale happening in Vall d’Ebo

2 minuto leer
100

Na de hevige brand die deze zomer de valleien van Ebo en Alcalá en gedeeltelijk de vallei van Gallinera teisterde, tracht men de economie hier weer op te tillen door het organiseren van diverse activiteiten die de toeristen moeten aantrekken. Het was al een bekend wandelgebied voor vele wandelaars, maar de troosteloze aanblik na die brand hield ondertussen vele wandelaars weg uit het gebied. Festivals en andere evenementen moeten de mensen weer hier naar toe brengen, naar dorpjes die met leegloop worden bedreigd en die ondertussen al twee weekend zonder toerisme moesten verduren omdat de wegen waren afgesloten, eerst voor een wielerwedstrijd, daarna voor een autorally.

Maar op 27 november hoopt men weer op een massa volk, want dan organiseert men in Vall d’Ebo een festival van Valenciaanse muziek en dans als ondersteuning aan de geteisterden van de brand. Er komen dus allerlei voorstellingen met als slot een reuzepaella.

Diverse groepen hebben zich reeds aangemeld, zoals de dansgroepen uit Mariola, Vall d’Albaida, Costera, Ribera, Safor en Marines, samen met rondallas (muziekgroepen met tokkelinstrumenten en zang) uit de hele regio Valencia. Ook zangers hebben hun medewerking al toegezegd. Het wordt dus een groot muzikaal feest in vall d’Ebo. In het dorp zijn ook enkele restaurants waar men goed en goedkoop kan eten.

De weg naar Vall d’Ebo begint in Pego, bij het uitrijden (of inrijden) van de stad in de richting van Orba. De weg via Castell de Castells en Pla de Petracos is afgesloten!

Bron: Costa Blanca Nieuws

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Cultuuragenda
Comentarios cerrados

Mira además

Engelen weigeren te vertrekken

De grote engelen die in Alicante ter gelegenheid van de eindejaarsfeesten in de straten we…