Inicio Nieuws Geen wolkenkrabbers in Torrevieja

Geen wolkenkrabbers in Torrevieja

2 minuto leer
1,151

Torrevieja was nog één van de weinige toeristische kustplaatsen die geen wolkenkrabbers neerzette. Enkele maanden geleden zag het er naar uit dat de kogel door de kerk was, maar de Algemene Directie voor Kustzaken heeft daar een stokje voor gestoken en de administratie voor het bekomen van de vergunningen opgeschort. Metrovacesa had drie wolkenkrabbers gepland op de eerste lijn in de baai van Torrevieja.

Het plan voor de bouw was mogelijk gemaakt door de wijziging van het stedelijk deelplan dat toestond dat gebouwen van 90 meter hoog konden opgetrokken worden op voorwaarde dat de helft van de gebouwen bestemd was voor hotels. De promotor verklaart nu dat de Directie voor Kusten vrij laat komt met de weigering. Het bedrijf heeft nog andere plannen in de buurt, onder andere twee flatgebouwen van 82 meter hoog op een perceel van 32.000 vierkante meter, waarvoor alle vergunningen al zouden afgeleverd zijn. Het bedrijf heeft echter de publiciteit hiervoor al weggehaald, wat zou bewijzen dat ook hier nog addertjes onder het gras schuilen.

De laatste jaren werd al meermaals getracht om ook Torrevieja in de hoogte te laten groeien en niet meer in de breedte, met projecten van Metrovacesa, Baraka, Don Sento – in Cala del Palangre – en een ander project op de eerste lijn van de playa de Los Naúfragos, langs de avenida de Desiderio Rodríguez.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Macro-urbanisatie Lliber voor Europees Parlement

De nieuwe urbanisatie op het grondgebied van Lliber waar het laatste jaar heel veel om te …