Home Nieuws Tijgermug maakt eerste slachtoffers in Spanje

Tijgermug maakt eerste slachtoffers in Spanje

2 minuten (lectuur)
758

De tijgermug heeft in Spanje de eerste slachtoffers gemaakt en de sanitaire diensten in alarmtoestand gebracht. Het waren Ierse toeristen die hun vakantie in Alicante doorbrachten, die besmet geraakten met het virus chikungunya, maar ook een 60-jarige man uit Gandía werd vorig jaar in juli in Frankrijk opgenomen wegens de verschijnselen, die hij wel in Frankrijk had opgelopen. De Ierse toeristen waren de eerste die in Spanje besmet werden.

‘Chikungunya’ is een  virus dat hoge koorts, hoofdpijn en hevige spierpijnen veroorzaakt tussen de drie en zeven dagen na de besmeting. Normaal veroorzaakt het niet de dood, behalve bij mensen die lijden aan hartklachten of diabetes. Het virus is ook gevaarlijk voor baby’s en oudere mensen.

Chikungunya is een Afrikaans woord dat “dubbelslaan van de pijn” betekent en het virus werd voor het eerst ontdekt in 1952 in Tanzania. Het virus verspreid zich door de steek van de mug en niet door de aanraking. In 98% van de gevallen volstaat een behandeling in het medisch centrum, maar oudere mensen dienen opgenomen te worden. Er is momenteel nog geen vaccin tegen chikungunya uitgevonden.

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Beloning voor recycleren

VALENCIA. Het systeem ‘Devolución y Recompensa’ (SDR), een systeem dat er op gericht is om…