Inicio Nieuws Tijgermug maakt eerste slachtoffers in Spanje

Tijgermug maakt eerste slachtoffers in Spanje

2 minuto leer
1,366

De tijgermug heeft in Spanje de eerste slachtoffers gemaakt en de sanitaire diensten in alarmtoestand gebracht. Het waren Ierse toeristen die hun vakantie in Alicante doorbrachten, die besmet geraakten met het virus chikungunya, maar ook een 60-jarige man uit Gandía werd vorig jaar in juli in Frankrijk opgenomen wegens de verschijnselen, die hij wel in Frankrijk had opgelopen. De Ierse toeristen waren de eerste die in Spanje besmet werden.

‘Chikungunya’ is een  virus dat hoge koorts, hoofdpijn en hevige spierpijnen veroorzaakt tussen de drie en zeven dagen na de besmeting. Normaal veroorzaakt het niet de dood, behalve bij mensen die lijden aan hartklachten of diabetes. Het virus is ook gevaarlijk voor baby’s en oudere mensen.

Chikungunya is een Afrikaans woord dat “dubbelslaan van de pijn” betekent en het virus werd voor het eerst ontdekt in 1952 in Tanzania. Het virus verspreid zich door de steek van de mug en niet door de aanraking. In 98% van de gevallen volstaat een behandeling in het medisch centrum, maar oudere mensen dienen opgenomen te worden. Er is momenteel nog geen vaccin tegen chikungunya uitgevonden.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Villajoyosa, de beste “geheime” bestemming van Europa

Een ranking van de beste ‘geheime’ bestemmingen in Europa in 2024, uitgewerkt door Europea…