Home Columnisten Nick Pollet

Nick Pollet

3 minuten (lectuur)
2,080

Nick richtte in 1998 ‘Do you Wanna’ op, een bedrijf dat zich hoofdzakelijk bezig houdt met parapente in de omgeving van Alicante.

Paragliding, parapente, glijschermvliegen… het zijn allemaal synoniemen. Parapente stamt af van de parachute, waar het deel ‘chute’ vervangen werd door ‘pente’. Waar de ‘chute’ stond voor ‘val’, staat ‘pente’ voor ‘helling’, omdat de glijschermpiloten van berghellingen vertrekken en eromheen vliegen. In tegenstelling tot de ‘ronde bol’ parachute, die niet bestuurbaar is (enkel een minimum controleerbaar), is een glijscherm (net als een ‘square’ parachute) goed bestuurbaar.

In 1998 vertrok Nick vanuit Brugge richting Alicante. Hij verkocht er zijn hebben en houden en ging zijn droom achterna: zon, zee, bergen en ‘buiten zijn’. De parapente schermen werden ingepakt, maar ook de zonnecrème en de korte broeken en het avontuur kon beginnen.

Intussen meer dan 20 jaar verder is het bedrijf van Nick het langstlopende parapente bedrijfje van Alicante en omgeving.  

Dagelijks gidsen ze buitenlandse parapentisten in onze regio, die heel populair is in dit wereldje. Het gaat hier om zowel beginnelingen als competitie- en acrobatiepiloten.

De meeste gasten hebben hun weg naar Nick via Tripadvisor of Google gevonden waar hij dan ook hoog gewaardeerd wordt.

“Dagelijks vliegen we tandems met klanten: oud, jong, dun en dik. Prioritair is de veiligheid van de klant. Meestal wordt er gevlogen boven de kliffen van Santa Pola waar u een hallucinant zicht hebt over de azuurblauwe Middellandse Zee. Indien de weersomstandigheden  het niet toelaten wijken we uit naar de bergen waar we de arenden en gieren gezelschap houden.

Nick kan alvast al terugblikken op duizenden tandemvluchten met tevreden passagiers… een geweldige ervaring en voor zowel de passagier als voor ons. Het geeft een geweldig gevoel om te zien hoe na de landing de high fives niet uitblijven.

Geef ons een seintje, als professionele parapenters delen we graag onze passie.  Kwaliteitsvolle tandemvluchten, met of zonder GoPro video van je vlucht. We zijn er voor jullie, elke dag, jaar in jaar uit!

Tot binnenkort,

Nick en team: 0034 606 781 180 (whatsapp)

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Columnisten
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Vlaming in de kijker – Yves Laurijssens

Deze keer hebben we gekozen voor een nogal onbekende Vlaming die zeker en vast verdient om…