Home VRIJE TIJD Wandelingen Mooie Natuurparken in de regio

Mooie Natuurparken in de regio

6 minuten (lectuur)
2,432

In de Costa Blanca Zuid zijn er een aantal mooie natuurparken die vrij te bezoeken zijn. Een middagje picknicken of gewoon even tot rust komen? Dat kan in één van deze drie parken.

Parque Reina Sofia

In dit park zal je meestal vrij veel mensen aantreffen. Niet verwonderlijk aangezien het park heel mooi is aangelegd. Er zijn veel waterpartijen met watervalletjes en er zitten heel wat soorten dieren (eenden, schildpadden, vissen, pauwen, eekhoorns, …). De aanwezige dieren zijn duidelijk gewend om met mensen om te gaan. Het is dan ook vrij gewoon dat eenden of eekhoorns in het park eten uit je hand komen halen. Het is er dan ook fantastisch om tot rust te komen of om met de kindjes plezier te maken.

Het Parque Reina Sofia is een klassiek stadspark in Guardamar Del Segura. Het is gelegen langs de weg die van het centrale plein (aan de kerk) naar de zee loopt. De ingang ligt schuin tegenover de ingang van de duinen.

De inkom tot dit park is gratis waardoor dit zeker een bezoek waard is.

Adres : Carretera a La Playa,  03140 Guardamar del Segura

Jardin/Parque de las naciones

Het parque de las naciones (Jardin de las naciones) ligt aan de rand van het centrum van Torrevieja tussen de CV-905, de belangrijkste kustweg N332, Calle Villa de Madrid en Ronda Cesar Canovas Girada. Het is opgedragen aan de naties van Europa en heeft een schaalreproductie van de kaart van het Europese continent.

Het park heeft een oppervlakte van 26.000 vierkante meter en is volledig omheind. Niet bepaald klein om een stadspark te zijn. Het is dan ook niet zomaar een stadspark. In het park zelf bevindt zich een opmerkelijke vijver van 6.000 vierkante meter. De eilandjes in het water vormen de kaart van Europa. In de vijver zitten enorm veel gekleurde karpers en er zijn ook heel wat eenden en ganzen op het water te zien. De vegetatie is authentiek aan die van de Middellandse Zee. Op de vijver kunnen kinderen al dan niet vergezeld van een volwassene met bootjes varen.

Kippen en pauwen lopen hier vrij rond en niet alleen op de grond. Kijk ook af en toe eens in de bomen. Ook daar houden de kippen zich schuil. Verder is er ook een territorium  voor leguanen, waterschildpadden en een kinderspeelplaats. Vooral na het avondeten komen de Spanjaarden hier samen. Terwijl de kleintjes zich uitstekend vermaken in de speeltuin, komen de ouders tot rust op één van de vele bankjes.

En nog heb je alles niet gezien. Het Parque de las Naciones heeft ook een terrein waar petanque gespeeld wordt en een hermitage gewijd aan San Emigdo, de co-patron van Torrevieja en beschermheer van aardbevingen en andere natuurverschijnselen. In de zomermaanden rijdt er zelfs een toeristentreintje door het park.

Kortom, el Parque de las Naciones is een leuk stadspark waar groot en klein zich prima kunnen vermaken en even kunnen ontsnappen aan de drukte van de stad.

adres toeristische dienst :
Ronda Cesar Canovas Girada, 03181 Torrevieja. Gelegen aan kruising N-332 met CV-905

Parque Municipal

Het stadspark van Elche bevat een zeer groot aantal palmbomen. Samen met enkele tientallen andere parken en parkjes in de stad vormt dit de palmentuin van de stad. Deze palmentuin is met meer dan 200.000 stuks de grootste verzameling palmbomen van Europa. Sinds eind 2000 is de palmentuin opgenomen op de Unesco lijst voor werelderfgoed. Aan de overzijde van de drukke weg gaat het park nog een heel eind verder. In dat andere stuk zijn ondermeer enkele vijvers te vinden. Hier zijn ook mooie fonteinen en fotogenieke plekjes te vinden. Het is dus de ideale plek om tot rust te komen maar ook om de schaduw op te zoeken.

Adres : Passeig de l’Estacio, 03202 Elche

Bron: De Costakrant. Met dank aan Bart en Nikki Peuskens. 

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Wandelingen
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Wandeling langs de flank van de Lloma Llarga

De Lloma Llarga (lange heuvel) verdient die naam. Wie over de N-332 van Calp naar Benissa …