Inicio VRIJE TIJD Wandelingen Wandeling langs de flank van de Lloma Llarga

Wandeling langs de flank van de Lloma Llarga

3 minuto leer
2,161

De Lloma Llarga (lange heuvel) verdient die naam. Wie over de N-332 van Calp naar Benissa rijdt, of omgekeerd, ziet daar inderdaad een lange, uitgestrekte bergketen.

We hebben hier enkele mogelijkheden.

Om bij het vertrekpunt te komen, rijden we vanuit Benissa over de CV-750 richting Jalón, maar nemen dadelijk links de CV-749 richting Pinos. Zodra we de brug over de autosnelweg zijn gepasseerd, rijden we dadelijk naar rechts en parkeren de auto waar we een plek vinden. Omdat het een rondweg is, kan dat gelijk waar langs deze weg.

We keren terug naar de brug en hebben twee mogelijkheden:

Om het wat langer te maken volgen we even de rijweg en nemen dan rechts een brede weg (blauw) tot bij het schietveld, dat we voorbij lopen en zo komen we op het punt waar de rode, groene en blauwe route elkaar ontmoeten.

Maar de rode route gaat door de calle Teulera, net voor de brug. Het is een asfaltweg in de richting van de heuvels, door landbouwgebied en aangenaam.

De weg lijkt te eindigen bij een huis. Rechts van dit huis begint een pad dat geleidelijk naar boven gaat en eindigt waar de rode route samenkomt met de blauwe en groene.

De route gaat hier naar rechts, maar wie zin heeft kan de groene weg volgen, gedurende anderhalve kilometer om bij een uitzichtpunt met banken te komen en hier eventueel picknicken. Dan gaat het terug.

De rode route volgt nu over een brede landweg, met uitzichten naar de kust. Die weg wordt daarna een pad dat ons op een asfaltweg brengt. Die volgen we naar links en negeren alle zijwegen. Opnieuw gaat het door landbouwgebied. Er is maar één splitsing, waar we links aanhouden. Zo komen we op een dwarsweg. Naar rechts brengt die ons zonder problemen bij de auto.

Tijd: ongeveer anderhalf uur (met de groene weg tot het uitzichtpunt: 3 uur).

Prettige wandeling! Hugo Renaerts

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Wandelingen
Comentarios cerrados

Mira además

Langs de GR-232 vanuit Santa Pola

GR staat voor ‘Gran Recorrido’of grote omloop. Het is een route die meerdere dagen in besl…