Home Nieuws Waar kan men beter leven?

Waar kan men beter leven?

3 minuten (lectuur)
980

ALICANTE. Valencia en Alicante staan respectievelijk op de eerste en tweede plaats als beste steden ter wereld om te wonen, volgens een studie van ‘Expats InterNations’, die overal een rondvraag deed bij immigranten die in die steden kwamen wonen.

De studie toont aan dat Valencia ‘de onbetwistbare winnaar’ was van de enquête en als eerste uit de bus kwam van de 66 steden in de categorie ‘Levenskwaliteit in een stad’, ‘Ontspanning en Klimaat’ en ‘Gezondheid en Leefmilieu’. De stad komt wel op de 21ste plaats in de categorie ‘Transport’ en op de 34ste in de categorie ‘Veiligheid en Politiek’.

Wat Alicante betreft, staat de stad op nummer 19 in de categorie ‘Levenskwaliteit in een stad’, zevende in de categorie ‘Ontspanning en klimaat’, 46ste bij ‘Transport’, 39ste bij ‘Veiligheid en Politiek’ en zesde bij ‘Gezondheid en Leefmilieu’. Vele ondervraagden noemden Alicante ‘een paradijs voor gepensioneerden’.

Beide steden staan als nummer 1 en 2 op de lijst van de 66 steden, waarbij alleen nog maar Málaga en Madrid in de top-tien aanwezig zijn. Lissabon komt op de derde plaats. Panama staat vierde, Singapur vijfde, Buenos Aires zevende, Kuala Lumpur achtste en Abu Dhabi tiende. Barcelona komt pas op de 25ste plaats.

Maar zo kwamen ook de tien slechtste steden om te leven in beeld. Dat zijn Hong Kong, Dublin, Santiago, Johannesburg, Parijs, Nairobi, Milaan, Seoel, Rome en Salmiya.

Volgens InterNations wordt door de ondervraagden het meest belang gehecht aan gezondheidszorg, mogelijkheden tot ontspanning en klimaat. Daarnaast staat Spanje bij169 onderzochte landen als nummer een op de lijst van de Bloomberg Healthiest Country Index 2019, gemaakt door het Amerikaanse persbureau Bloomberg. Bij dit onderzoek worden diverse andere onderzoeksresultaten vergeleken en bij elkaar opgeteld, zoals dat van de Wereldgezondheidsorganisatie, de Verenigde Naties en de Wereldbank. Spanje heeft momenteel een van de hoogste levensverwachtingen ter wereld en men meent dat Spanje de eerste plaats wereldwijd van Japan zal overnemen in het jaar 2040.

Daar komt nog bij dat de Wereldgezondheidsorganisatie in 1981 het noorden van de Costa Blanca tot gezondste gebied ter wereld verklaarde. Waar kan men beter leven?

Bron: Hallo Weekblad, met dank aan Max Ruffi

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Everzwijn op wandel in Calp

Het was tijdens de lockdown geen abnormaal verschijnsel om everzwijnen en vossen de dorpen…