Home Home Fundación Frax sluit de deuren

Fundación Frax sluit de deuren

2 minuten (lectuur)
902

Schilders, beeldhouwers en andere creatievelingen, vooral afkomstig uit de Universidad de Bellas Artes de Altea in Altea, naast muzikanten en zangers, zullen geen gebruik meer kunnen maken van de mogelijkheden van het enorme gebouw, zetel van de Fundación Frax in Albir.

De zalen worden (tijdelijk?) gesloten en geplande activiteiten worden verplaatst naar locaties in Benidorm en Alicante.

Het (te) prestigieuze gebouw met een oppervlakte van 4000 vierkante meter werd ingehuldigd in 2009 maar de Stichting kan de opening ecnmisch niet meer opbrengen. Met het concert «Carmen», door de compañía Ópera de Madrid, «The best spanish music for guitar», door Javier García Moreno en een expositie Alberto Labad nam Frax afscheid van het nooit talrijk opgekomen publiek.

Men probeert nu de lokalen onder het gebouw te verhuren om rond te komen. “De minimum onkosten zijn gedekt, maar niet het onderhoud” zei de voorzitter van de stichting, Matías Pérez Such.

Het gemeentebestuur van Alfaz del Pí heeft nog geen standpunt ingenomen, maar het ziet er niet naar uit dat uit die hoek financiële steun zal komen.

Diverse culturele verenigingen uit de buurt betreurden de sluiting van Frax, vooral de universiteiten voor Schone Kunsten van Altea en Valencia, die in het gebouw een uitlaatklep vonden voor de prestaties van de leerlingen. Werden de concerten wel vrij goed bijgewoond, ook door vele buitenlanders (50%), was de belangstelling voor de exposities nooit groot.

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Home
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Nederlands Vlaamse Vereniging Calpe bereikt de kaap van 500 leden !

Op de Happy Friday van 15 juli werd het 500e lid van de NVVC ingehuldigd. Geert van Imscho…