Home Home Fundación Frax sluit de deuren

Fundación Frax sluit de deuren

2 minuten (lectuur)

Schilders, beeldhouwers en andere creatievelingen, vooral afkomstig uit de Universidad de Bellas Artes de Altea in Altea, naast muzikanten en zangers, zullen geen gebruik meer kunnen maken van de mogelijkheden van het enorme gebouw, zetel van de Fundación Frax in Albir.

De zalen worden (tijdelijk?) gesloten en geplande activiteiten worden verplaatst naar locaties in Benidorm en Alicante.

Het (te) prestigieuze gebouw met een oppervlakte van 4000 vierkante meter werd ingehuldigd in 2009 maar de Stichting kan de opening ecnmisch niet meer opbrengen. Met het concert «Carmen», door de compañía Ópera de Madrid, «The best spanish music for guitar», door Javier García Moreno en een expositie Alberto Labad nam Frax afscheid van het nooit talrijk opgekomen publiek.

Men probeert nu de lokalen onder het gebouw te verhuren om rond te komen. “De minimum onkosten zijn gedekt, maar niet het onderhoud” zei de voorzitter van de stichting, Matías Pérez Such.

Het gemeentebestuur van Alfaz del Pí heeft nog geen standpunt ingenomen, maar het ziet er niet naar uit dat uit die hoek financiële steun zal komen.

Diverse culturele verenigingen uit de buurt betreurden de sluiting van Frax, vooral de universiteiten voor Schone Kunsten van Altea en Valencia, die in het gebouw een uitlaatklep vonden voor de prestaties van de leerlingen. Werden de concerten wel vrij goed bijgewoond, ook door vele buitenlanders (50%), was de belangstelling voor de exposities nooit groot.

Laad meer gerelateerde artikels
  • Over de Sierra de Segaria langs de SL-CV-161

    De Sierra de Segaria is een bijzondere berg. Hij is niet zo hoog (maximum hoogte is 506 me…
  • Vissen vallen aan

    Een echtpaar uit Valladolid met een vijfjarig zoontje, zag hun vakantie vroegtijdig beëind…
  • VIER op zoek naar Vlamingen

    Voor een nieuw tv-programma voor SBS Belgium (zenders VIER/VIJF/ZES) zijn ze op zoek naar …
Laad meer artikels in Home
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Over de Sierra de Segaria langs de SL-CV-161

De Sierra de Segaria is een bijzondere berg. Hij is niet zo hoog (maximum hoogte is 506 me…