Inicio Nieuws Kom Javea nog meer overbevolken

Kom Javea nog meer overbevolken

4 minuto leer
35

Javea is een populair vakantiedorp. Té populair. Iedere zomer doen zich opnieuw dezelfde problemen voor. Nergens parkeerplaats en politiebewaking bij de toegangen tot de vele baaitjes, die overbevolkt raken en waar sommige toegangswegen al werden afgesloten voor het verkeer, terwijl bij andere parkeergeld betaald dient te worden. De watergrot waar al enkele jaren lang restricties gelden en het Arenalstrand dat overbevolkt wordt overdag en ’s nachts een uitlaatklep is voor de jeugd… Het zijn problemen die het toerisme met zich mee brengen.

Maar het zal deze zomer nog erger worden. Het populaire Britse blad ‘The Sun’ heeft een grote reportage gewijd aan Jávea en hebben de Britten er toe aangezet om dit jaar hun vakantie daar te gaan doorbrengen. Het blad, met 8,5 miljoen lezers, laat geen twijfel bestaan over deze aanrader: Wilt u een zorgeloze en aangename vakante in Spanje, dan is er maar één plek die in aanmerking komt: Javea.

The Sun vermeldt onder andere dat Javea het beste klimaat ter wereld heeft volgens de Wereld Gezondheids Organisatie (een rapport dat veertig jaar geleden werd gepubliceerd, n.v.d.r.). Maar het blad stopt niet met euforische uitlatingen en wijst vooral op de geneugten van het Arenalstrand met zijn blauwe vlag (die twee jaar geleden al niet meer werd toegekend vanwege vervuild water, n.v.d.r.).

Dat is nog niet alles. The Sun wordt lyrisch over de haven van Javea waar de toeristen iedere morgen de veilig kunnen bijwonen van de vissen die hier worden gevangen en die dezelfde middag en avond in de restaurants op uw bord verschijnen. Volgens het blad is een beklimming van de Montgó het summum van de natuurliefhebber om een uitzicht te hebben vanaf de top van dit nationaal park (het is gewoon een natuurpark, n.v.d.r.). En natuurlijk worden ook de romantische en rustige baaien genoemd van Portixol en Granadella (waar al enkele jaren de toegang beperkt wordt door overbevolking, n.v.d.r.).

Welke bronnen The Sun heeft aangesneden om zijn artikel samen te stellen, dat wordt niet vermeld. Waarschijnlijk raadpleegde het een Internetsite van vele jaren geleden, maar het is niet het enige voorbeeld van artikels in diverse bladen die de bal compleet mis slaan. Hoe dan ook, Javea blijft een gezellig oud stadje met vele monumenten en natuur, maar de laatste jaren wordt dit allemaal neergedrukt door overbevolking. Het zal deze zomer niet beter worden, als vooral een massa Britten die overbevoking van toeristen komen aanvullen.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Residenten of toeristen… of allebei

Het is al een jaar duidelijk dat de situatie in de gewesten Marina Alta en Marina Baixa op…