Home Nieuws Medicinale cannabis uit Alicante voor heel Europa

Medicinale cannabis uit Alicante voor heel Europa

4 minuten (lectuur)
1,529

ALICANTE. Het medicinale cannabis, vervaardigd door het technologisch bedrijf van de universiteit van Alicante Medalchemy, zal naar heel Europa worden geëxporteerd voor therapeutische doeleinden. Pijn, bewustzijnverlies of overgeven, multiple sclerose en epilepsie zijn enkele gevallen die de producten uit Alicante kunnen verhelpen.

Het bedrijf van de universiteit heeft de goedkeuring gekregen van de Spaanse sanitaire autoriteiten om tot de fabricatie van de extracten van cannabis over te gaan. Het gaat om de molecule delta 9-tetrahidrocannabinol (THC) voor commerciële doeleinden. Dit bevestigde de Emmac Life Sciencies Group, de belangrijkste onafhankelijke vereniging voor cannabis in Europa. Daarmee is Medalchemy het eerste Europese bedrijf dat de toestemming krijgt om tot de fabricatie over te gaan. Momenteel wordt het product voor uitwendig gebruik aan de Costa Blanca verkocht door de winkels van CBD. Het zijn hoofdzakelijk Nederlanders en Britten, die het product al lang kennen, die het hier komen kopen.

De informatie over de activiteit die Medalchemy gaat ontwikkelen, is gecentraliseerd in de zetel van Emmac in Londen. De directeur, Antonio Costanzo, bevestigde de vele voordelen van het gebruik van het product. In vele landen wordt momenteel de wet voor het gebruik van cannabis herzien, want tot voor kort werd het gewoon beschouwd als een drug. Maar in december 2019 zette Emmac Life Sciences Gropus een campagne op om cannabis als medicijn op de markt te brengen.

Hasj en weed zijn afkomstig van een plant met de Latijnse naam Cannabis Sativa, kortweg cannabis. In het Nederlands noemen we die plant hennep, al is cannabis de populairste benaming. In het grootste deel van de wereld is het een heel gewone plant.

Marihuana bestaat uit de gedroogde en verkruimelde vrouwelijke bloemtoppen van de plant, is groen-bruin van kleur en wordt meestal ‘weed’ of ‘wiet’ genoemd. Als je de hars van de plant tot blokken of plakjes perst, krijg je hasj. De werkzame stof in hasj en weed (THC) versterkt de stemming. Wie zich niet zo gelukkig voelt, kan zich er nog rotter door voelen. Bij iemand die zich goed voelt, valt het meestal prettig.

Het gebruik van hasj of marihuana verlicht voor veel patiënten de pijn, de misselijkheid en andere nadelige bijwerkingen van de behandelingen die ze ondergaan. Vooral patiënten die lijden aan glaucoom, multiple sclerose, kanker of aids hebben baat bij cannabis.

Sommige patiënten hebben al goede ervaringen met medicinale cannabis. Anderen staan er wantrouwend tegenover, vanwege de vele bijwerkingen die het gebruik van cannabis met zich mee brengt en vanwege de slechte reputatie die het drugsgebruik kent.

Bron: Hallo Weekblad, met dank aan Max Ruffi

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

6 en 8 december: nationale feestdagen

Dit jaar vallen twee nationale feestdagen op dagen die een lange brug kunnen betekenen, na…