Home Nieuws Moraira duurste dorp van de hele Comunidad Valenciana

Moraira duurste dorp van de hele Comunidad Valenciana

2 minuten (lectuur)
209

MORAIRA. Als we ons richten naar de vastgoedmarkt, is de kleine kustplaats Moraira het ‘Gouden Dorp’ voor de makelaars en constructiebedrijven. Moraira, het kustdorp van Teulada, had eind 2019 de hoogste prijzen voor tweedehandswoningen van de hele Comunidad Valenciana. Dit staat in een verslag van www.pisos.com, waarin de prijzen van dit soort woningen vergeleken worden. In de Comunidad Valenciana betaalde men in december van vorig jaar gemiddeld 1429 euro per vierkante meter, 2,8% meer dan in december 2018. Desondanks was er tegen het jaareinde een terugval van gemiddeld één procent.

Maar in Moraira lag dat gemiddelde op 2824 euro per vierkante meter, de hoogste prijs van de hele Comunidad. Na Moraira zijn er nog enkele andere plaatsen waar men gemiddeld meer dan 2000 euro per vierkante meter betaalde, maar de meeste lagen niet zo ver uit de buurt van Moraira. Het betreft Benissa, Benitatxell, Calp, Dénia en Xàbia, maar ook Altea en Benidorm overschreden de grens van 2000 euro, samen met de drie provinciehoofdsteden Alicante, València en Castelló.

Het is geen Spaans record. Op de Balearen betaalde men in 2019 gemiddeld 3113 euro per vierkante meter. Het andere uiterste vinden we in Castilla-La Mancha met gemiddeld 891 euro.

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Vrije AP-7 een succes

ALICANTE – Na veertig jaar tol te hebben betaald, kunnen de automobilisten vanaf beg…