Home Nieuws Costa Blanca kende uitstekend toeristisch jaar

Costa Blanca kende uitstekend toeristisch jaar

3 minuten (lectuur)
553

BENIDORM. De Costa Blanca heeft in 2019 een goed toeristisch jaar gehad. Volgens gegevens van het hotelpatronaat van de Comunitat Valenciana, Hosbec, had de provincie Alicante afgelopen jaar een gemiddelde bezetting van 68,8%, een van de beste resultaten van de laatste jaren. Dit is een stuk beter dan 2018, maar niet zoals in 2017, toen een gemiddelde bezetting van 71,7% werd bereikt, het beste resultaat van de laatste tien jaar.

Vreemd genoeg valt Benidorm buiten deze gunstige evolutie. Wel blijft de hotelbezetting in de toeristische hoofdstad van de Costa Blanca vrij hoog, met name 79,8%, maar dit was toch een lichte achteruitgang tegenover 2018.

De meeste stijgingen tegenover 2018 noteerde men in de eerste trimester van 2019 en in de topvakantiemaanden juli en augustus. In de andere maanden was het verschil met 2018 niet zo groot en in sommige gevallen gelijk aan 2018.

Wat de hotels betreft, noteerde men een grotere bijval bij de vijfsterrenhotels, maar die blijven toch nog minder populair, met een gemiddelde bezetting van 58,8%. De meest succesvolle hotels blijven de drie- en viersterrenhotels.

Wat de nationaliteit van de toeristen betreft, waren er weinig verschillen tegenover 2018. In de provincie Alicante komen de meeste toeristen, namelijk iets meer dan 55%, nog steeds uit Spanje. Na de Spanjaarden staan de Britten nog altijd glansrijk op de tweede plaats. Daarachter komt Noorwegen, gevolgd door, in die volgorde, België, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Zweden, Rusland en Zwitserland.

Als we Benidorm uitsluiten, want die stad wordt niet voor niets de toeristische hoofdstad van de Costa Blanca genoemd, waren in 2019 de favoriete vakantieplaatsen Albir-L’Alfàs del Pi, Altea en Finestrat. Het noorden van de provincie Alicante blijkt bij de buitenlandse toeristen nog steeds veel populairder dan het zuiden, met pieken in Denia, Jávea en Moraira.

De terugval van de strandvakanties wordt ruimschoots vergoed door de stijging van de sportvakanties als fietsen en bergsport. Meer toeristen komen naar het binnenland en tonen meer belangstelling voor cultuur, landschap en monumenten.

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Benidoleig: de grot van de schedels

Regelmatig plaatst VIW-Costa Blanca een artikel over een architectonisch of natuurmonument…