Home Nieuws Muurschilderingen als verfraaiing oude gevels

Muurschilderingen als verfraaiing oude gevels

2 minuten (lectuur)
790

ROJALES. Een nieuwe rage is geboren. Het begon enkele jaren geleden in enkele kleine dorpen in het gewest Marina Alta, maar het wordt geleidelijk populair. Nu heeft ook Rojales zich aangesloten bij de dorpen die hun gevels van de huizen laten beschilderen met allerlei motieven om het stadje een kleurrijker uitzicht te geven en tegelijk een toeristische bezienswaardigheid willen bieden.

In Rojales is men eerst en vooral begonnen met de oude verwaarloosde gevels en de grote muurschilderingen brengen historische motieven van het stadje. Het project maakt deel uit van het eerste urbane festival ‘Rojales en pintura’ en is een onderdeel van een ambitieus plan om populaire, historische en landschappelijke karakters van het dorp weer te geven. Het is een initiatief dat ineens veel veld wint in de provincie Alicante.

De geschilderde motieven hebben in Rojales allemaal een etnografisch karakter en staan in verband met traditionele ambachten, met beelden van de landbouw en de oude huizen op het veld, zoals de ondertussen verdwenen barracas. Men ziet ook een oude meubelfabriek en boten die het zout vervoerden.

Momenteel zijn het er nog maar twee, maar er zullen veel meer gevels onder handen worden genomen. De wethouder voor Cultuur en Historisch Patrimonium, Inmaculada Chazarra, toonde zich verheugd over het werk dat werd gedaan door Xolac, Juangecebos en Mr. Chap, wat natuurlijk schuilnamen zijn. Weldra zal men ook beginnen met een grote gevelschildering over meester Gratiniano Baches bij het plein dat zijn naam draagt.

Bron: Hallo Weekblad, met dank aan Max Ruffi

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Succesvol bezoek van Ana Sala aan NL-VL Club te Calpe!

Een 100-tal leden waren vrijdag 22 september aanwezig om de burgemeester van Calpe, Ana Sa…