Home Nieuws Ook Festilandia verdwijnt (tijdelijk?) van het straatbeeld

Ook Festilandia verdwijnt (tijdelijk?) van het straatbeeld

4 minuten (lectuur)
900

BENIDORM. Een vertrouwd straatbeeld van Benidorm is het zoveelste materiele slachtoffer geworden van coronavirus. De pandemie heeft de directie van het kinderattractiepark Festilandia doen besluiten om het park te sluiten en de installaties te ontmantelen. Het park was al gesloten sinds maart van dit jaar en de vooruitzichten zijn niet van die aard dat een snelle heropening in de nabije toekomst mogelijk zal zijn.

Festilandia was een vertrouwd beeld in de avenida Mediterráneo en een van de meest bezochte attracties van toeristen met kinderen, een symbool van het massatoerisme in Benidorm.

De eigenaars van het park verklaarden echter dat op dit ogenblik de beslissing van sluiting niet definitief is en hebben nog hoop dat men, als het virus bedwongen is, het park opnieuw zal kunnen openen en zijn vroegere luister teruggeven.

Duizenden kinderen, afkomstig uit de hele wereld, hebben bijna dertig jaar lang van de installaties kunnen genieten.  Het is 28 jaar geleden dat Festilandia werd opgezet als navolging van het verdwenen Europa Park. De latere concurrentie van onder andere Terra Mítica kon de populariteit van het park niet schaden, want bijna iedere avond stonden rijen kinderen te wachten op een beurt bij een van de attracties. De opening van andere attracties in de stad of de omgeving heeft Festilandia nooit aan publiek doen verliezen. Alleen covid-19 is daar in geslaagd, al is Festilandia niet het enige slachtoffer van het virus.

“In maart dienden we, zoals iedere zaak, de deuren te sluiten en het was moeilijk om weer open te gaan. Er waren de veiligheidsmaatregelen en sanitaire controle, maar daarnaast ook de voorzichtigheid van de ouders die hun kinderen aan geen enkel gevaar wilden bloot stellen, begrijpelijk en normaal, maar open blijven bleek onmogelijk” zegt Honorio Perea, de eigenaar van het park. Maar hij blijft optimist. “We hopen dat we binnen enkele maanden weer kunnen openen en dan zal dat met een aangepast Festilandia zijn, aangepast aan de behoeften van de kinderen van deze generatie.”

De toeristische mogelijkheden in Benidorm zijn nu wel beperkt. Terra Mítica, eigendom van Georges Santa-María, blijft nog altijd gesloten, terwijl Mundomar en Auqalandia half augustus hun deuren sloten. Het enige complex dat nog open blijft is Terra Natura, maar met beperkte entree en alleen maar in het weekend. Bron: Weekblad Hallo, met dank aan Max Ruffi

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Wandelen met VIW-Costa Blanca

Twintig dapperen togen naar de Vall de Gallinera voor de bloesemtocht van de kersenbloesem…