Inicio Nieuws Feestdagen 2021 vastgesteld

Feestdagen 2021 vastgesteld

4 minuto leer
2,345

VALENCIA. De Valenciaanse regering heeft eind afgelopen week de autonome feestdagen van 2021 vastgesteld en openbaar gemaakt in het Valenciaanse staatsblad. Voor volgend jaar zijn officiële feestdagen in de Comunidad Valenciana (provincies Castellón, Valencia en Alicante): 1 januari (Nieuwjaar), 6 januari (Drie Koningen), 19 maart (San José), 2 april (Goede Vrijdag), 5 april (paasmaandag), 1 mei (Feest van de Arbeid), 24 juni (San Juan), 9 oktober (Dag van de Valenciaanse Gemeenschap), 12 oktober (Nationale Feestdag, dag van de Hispanidad), 1 november (Allerheiligen) en 25 december (Kerstmis).

In Alicante wordt ook 15 april een officiële feestdag. Op die dag wordt de massale bedevaart naar het klooster van Santa Faz gehouden. Daarnaast koos men ook voor 23 juni, om van de Hoguerafeesten van San Juan een lang weekend te maken, in de veronderstelling dat die feesten volgend jaar doorgang kunnen vinden. Ook de bedevaart van Santa Faz is nog steeds in het gedrang en zou voor het tweede opeenvolgende jaar afgelast kunnen worden, iets wat door vele autoriteiten al als een vaststaand feit wordt aanzien.

Het gaat om de tweede grootste bedevaart van Spanje, na de bedevaart van El Rocío in Andalusië. Met meer dan 100.000 trekt men van Alicante naar het klooster van Santa Faz, waar de heilige gelaatsdoek van Jezus wordt bewaard. Volgens de overlevering zag Veronica dat Jezus, met het kruis op de rug, door soldaten naar de Calvarieberg werd geleid. Dit greep haar zo aan dat ze zich door de menigte een weg baande en met haar sluier  het gelaat van Christus af droogde. Sedertdien zou er een afdruk van Jezus gelaat in haar sluier staan. Andere verhalen spreken van een hoofddoek die in drie gevouwen was zodat het gelaat driemaal op de hoofddoek verscheen wat verklaard dat er meerdere doeken met «Heilig Aanschijn» zijn. Onder paus Sixtus IV brak in 1483 in Venetië een epidemie uit. Hij stuurde kardinaal Legado uit Alicante  met het gelaatsdoek naar Venetië om daarmee de pestepidemie te bestrijden. De kardinaal nam het doek mee terug naar Rome, maar daar overleed ondertussen de paus en kardinaal Legado behield het gelaatsdoek. Toen in 1489 in Alicante een grote droogte heerste, besloot men om op 17 maart een processie te houden met het doek om regen af te smeken. Tijdens de processie konden honderden gelovigen zien hoe uit het rechteroog van het gelaat een traan opwelde en op de wang bleef hangen.  Op de plaats waar het wonder gebeurde werd het klooster en de kerk gebouwd.

Bron: Hallo Weekblad, met dank aan Max Ruffi

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Macro-urbanisatie Lliber voor Europees Parlement

De nieuwe urbanisatie op het grondgebied van Lliber waar het laatste jaar heel veel om te …