Home Experten Medisch Voorwoord van de vertegenwoordiger

Voorwoord van de vertegenwoordiger

4 minuten (lectuur)
351

Na een lange, hete zomer en enkele technische probleempjes met het programma dat we gebruiken om de nieuwsbrief te versturen zijn we terug met een nieuwsbrief. Het is en blijft de bedoeling om ongeveer elke 14 dagen een nieuwsbrief te versturen.

Eerst en vooral wil ik even inspelen op de actualiteit omtrent de pandemie. Op 25/10 werd de noodtoestand in Spanje uitgeroepen die in principe voorlopig tot en met 8 november duurt. De bedoeling van de Spaanse regering is om die direct te verlengen tot 9 mei, maar dat moet nog goedgekeurd worden. De noodtoestand houdt voor de Costa Blanca onder meer in dat:

– er een avondklok van kracht is waardoor niemand zich op openbare wegen of in openbare ruimtes kunnen begeven tussen middernacht en 6 uur ‘s morgens. Enkele uitzonderingen hierop zijn: aankoop medicijnen, woon-werkverkeer, terugkeer naar vaste woonplaats, ouderenzorg,… maar niet bijvoorbeeld om de hond uit te laten

– er nog altijd kan gereisd worden binnen Spanje en ook naar België (of van België naar Spanje) reizen blijft mogelijk omdat de Spaanse landsgrenzen open blijven. Belangrijk hierbij is dat elke gemeenschap vrij kan beslissen welke regels ze toepassen.

Indien u de inhoud van de noodtoestand volledig wil nalezen dan kan u de tekst terugvinden via volgende link https://www.boe.es/dias /2020/ 10/25/pdfs/BOE-A-2020-12898.pdf

Daarnaast kondigen we al even aan dat er in één van de volgende nieuwsbrieven een oproep zal gedaan worden om uw inschrijving op de nieuwsbrief te vernieuwen. Het is namelijk zo dat vele mensen al jaaaren ingeschreven zijn op de nieuwsbrief, maar eigenlijk niet in orde zijn met de privacywetgeving. Deze eist namelijk dat u uw uitdrukkelijke toestemming geeft om de nieuwsbrief te ontvangen. Eventueel kan u dit nu al in orde maken door volgende stappen te volgen:

  1. U gaat naar de website www.viw-costablanca.com en in de rechterkolom vult u uw e-mailadres in bij “Abonneer u op onze nieuwsbrief”. U dient ook de algemene voorwaarden te accepteren en op de knop ‘abonneren’ te klikken
  2. Nu krijgt u in uw mailbox (of eventueel in de ‘niet-gewenste berichten’) een mail waar u dient te dubbelklikken op de link. U krijgt een bevestiging dat alles in orde is.

Met vriendelijke groeten,

Dieter Ryckaert
Vertegenwoordiger VIW Costa Blanca

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Medisch
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Het virus is niet overal

ALICANTE. Terwijl het aantal besmettingen maar niet blijkt af te nemen in de provincie Ali…