Inicio Experten Medisch Naar het strand zonder masker?

Naar het strand zonder masker?

2 minuto leer
574

BENIDORM. De president van de Generalitat, Ximo Puig, deed deze zondag een belangrijke aankondiging voor toeristische ondernemers: de Valenciaanse Gemeenschap gaat de Interterritoriale Gezondheidsraad vragen dat het gebruik van een masker op stranden en natuurgebieden vanaf de maand juli niet langer verplicht is, zoals de experts al aanbevelen. Een beslissing om de goedkeuring te krijgen, zou een boost kunnen betekenen voor het toerisme.

Zoals bekend  is het dragen van een masker op het strand verplicht bij wandelingen langs de kust, maar niet om te zonnebaden of om in het water te gaan. Daarnaast heeft Benidorm social distance maatregelen genomen door de afbakening van percelen.

Puig aanvaardt de nieuwe situatie, wetende dat de Valenciaanse Gemeenschap de laagste cumulatieve incidentie in Spanje handhaaft, met 40 gevallen per 100.000 inwoners, wat het «een veilige bestemming maakt die garanties voor stabiliteit biedt». Hosbec ijverde hier een maand geleden al voor en de voorzitter van de vereniging, Toni Mayor, verzekerde destijds dat het nieuws «een positieve impact zou hebben op toeristen uit het Verenigd Koninkrijk». Voor Leire Bilbao van Visit Benidorm zou deze stap voorwaarts ook positief zijn voor het nationaal toerisme.

Abstract foto gemaakt door cookie_studio – nl.freepik.com

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Medisch
Comentarios cerrados

Mira además

Geldigheidsduur vaccinatiecertificaat en booster in België

Omwille van talrijke vragen over de huidige geldigheidsduur van het vaccinatiecertificaat …