Inicio Nieuws Nieuwe methode tegen de processierupsen

Nieuwe methode tegen de processierupsen

1 minuto leer
564

We weten allemaal hoe vervelend die processierupsen zijn die vanaf februari hun nest verlaten en er op uit trekken. Om de plaag te bestrijden werden hier en daar vliegtuigen ingezet die insecticide loslieten op de dennnebossen, maar in Pego is men nu overgegaan op een ander middel, dat niet alleen effectiever is maar bovendien ook nog ecologisch.

Pego is een stad die omringd wordt door natuurgebieden en veel bos en het is de eerste stad in de buurt die het nieuwe middel laat toepassen op zijn grondgebied.

Het middel bestaat uit een injectie in de stam van de boom. Het product verspreid zich daarna aan de takken en de twijgen en tot in de naalden. Deze methode wordt toegepast door het gespecialiseerde bedrijf Anticimex. De plaag van de rupsen kan hiermee met één injectie ingedijkt worden en is dus heel efficiënt. Heel belangrijk is ook dat deze methode niet alleen doeltreffend is, maar totaal ongevaarlijk voor het leefmilieu. In Pego is men begonnen met de bomen in de stedelijke parken, tuinen en plantsoenen te behandelen.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Villajoyosa, de beste “geheime” bestemming van Europa

Een ranking van de beste ‘geheime’ bestemmingen in Europa in 2024, uitgewerkt door Europea…