Home Nieuws Altea, een excellente toeristische bestemming

Altea, een excellente toeristische bestemming

3 minuten (lectuur)
361

De Valenciaanse regering heeft Altea uitgeroepen tot ‘ Excellente Toeristische Gemeente’,nadat de stad vorig jaar al de titel mocht ontvangen van ‘Uitstekende Toeristische Bestemming’. Het is de hoogste onderscheiding die een gemeente kan krijgen en die tot gevolg heeft dat er meer financiële steun wordt gegeven door de Valenciaanse regering bij projecten die met toerisme in verband staan.

De burgemeester van Altea drukte er op dat de onderscheiding mede het gevolg is van de aantrekkingskracht van de stad. Tijdens de afgelopen Goede Week noteerde men een gemiddelde bezetting van 94% in de 22 hotels van Altea, maar 100% bezetting in de hostals, campings en de 1982 toeristische appartementen.

Altea heeft vele bijnamen gekregen. De Parel van de Costa Blanca. De Witte Stad. De koepel van de Costa Blanca. De Kunstenaarsstad. Altea verdient al die bijnamen. De stad is ook opgenomen in de lijst van de honderd mooiste dorpen van Spanje.

In de jaren ‘70 van vorige eeuw kwam een groot aantal kunstenaars zich in Altea vestigen, waardoor de stad de bijnaam kreeg van Kunstenaarsstad. Ook nu nog vindt men in vele straten ateliers en winkeltjes van kunstenaars en ambachtslieden. Vele restaurants hebben dan ook naast hun gastronomisch aanbod een oog voor een kunstzinnig interieur.

Hoewel men met de auto tot op het hoogste punt kan komen, waar in het moderne auditorium allerlei voorstellingen en exposities kunnen bijgewoond worden, is het beter om beneden te beginnen en door de oude straatjes te dwalen.

Trappen, ja. Vele trappen, die het bestijgen van die straatjes, gebouwd tegen de helling, gemakkelijker maken, maar daarom niet minder vermoeiend. Niet erg, want je hebt dan voldoende tijd om rustig om je heen te kijken. Maar het is noodzakelijk om dat oude, nog goed bewaard en onderhouden, stadsdeel te doorkruisen, geholpen door de plattegrond die men je bij Tourist Info vrijgevig ter beschikking wordt gesteld.

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Succesvol bezoek van Ana Sala aan NL-VL Club te Calpe!

Een 100-tal leden waren vrijdag 22 september aanwezig om de burgemeester van Calpe, Ana Sa…