Inicio Nieuws De nieuwe verkeersborden

De nieuwe verkeersborden

2 minuto leer
820

De Algemene directie voor Wegenverkeer heeft vanaf dit jaar nieuwe borden in omloop gebracht. Het wordt voor enkele borden wel even wennen want ze zijn helemaal nieuw, zoals bijvoorbeeld het bord met auto’s en twee gekruiste pijlen. Dit wil zeggen dat men een punt nadert waar de auto’s veel van rijvak veranderen om links of rechts af te slaan en dat men daar rekening moet mee houden. Maar de auto die van rijvak verandert moet nog altijd voorrang geven aan de auto die op dit rijvak rijdt.

Een bord met een auto die horizontale lijnen binnenrijdt, wijst op het gevaar voor mogelijke mistvorming en er bestaat nu ook een bord dat fietsers verplicht om met de fiets aan de hand te lopen en niet meer te rijden.

Er is nu ook een bord dat de doorgang verbiedt aan elektrisch bestuurde autopeds en een bord waar zowel fietsers als voetgangers voorrang hebben bij het oversteken van de rijbaan. Ook wordt en plaats aangeduid waar vele ouderen de weg oversteken.

Enkele oude borden behouden wel hun structuur, maar werden in detail gewijzigd. Het bord met spelende of overstekende kinderen is licht gewijzigd: nu loopt het meisje vooraan en het jongetje achteraan in plaats van omgekeerd. Overstekend wild wordt niet meer gesymboliseerd door een hert of een stier maar door een everzwijn. En de hoogte van het woord ‘STOP’ is ook gewijzigd en dus duidelijker zichtbaar.

Over het algemeen zijn de nieuwe borden duidelijk op zich maar de hoofdzaak blijft nog altijd: voorzichtig rijden. Zoals eens een Spaanse minister opmerkte: er zijn geen gevaarlijke wegen alleen gevaarlijke chauffeurs.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Villajoyosa, de beste “geheime” bestemming van Europa

Een ranking van de beste ‘geheime’ bestemmingen in Europa in 2024, uitgewerkt door Europea…